još jedan favorit završio sp

Kraj i za Brazil: Fantastična Belgija izbacila peterostrukog prvaka svijeta i ide na megdan Francuskoj u polufinalu!

Sport06.07.18, 21:55h

Kraj i za Brazil: Fantastična Belgija izbacila peterostrukog prvaka svijeta i ide na megdan Francuskoj u polufinalu!
Nezaustavljiva Belgija još jednom je potvrdila zašto je favorit na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a u polufinalu ide na megdan Francuskoj, koja je danas zborila pobjedu nad Urugvajem

 


Susret u kazanju Belgija je počela fantastično i već u 13. minuti povela sa 1:0 protiv Brazila.  Lopta je ubačena iz kornera, a potom se odbila od Fernandinha, pogodivši ga u rame, i završila u golu Brazilaca. 


No, nakon autogola, uslijedilo je drugo neugodno izenađenje za Selecao, a za njega je najzaslužniji bio Lukaku koji je sjajno uposlio De Bruynea, a belgijski wunderkind snažnim i preciznim udarcem pogodio za 2:0 protiv velikog Brazila! 


Ništa se nije promijenilo do kraja prvog poluvremena, unatoč brojnim napadima Brazilaca ka protivničkom golu, dok je Belgija s druge strane nekoliko puta zaprijetila iz kontranapada.


Drugo poluvrijeme počelo je ofanzivno, Brazil je neumoljivo napadao, i konačno u 76. minuti zabio za 2:1. Coutinho je majstorskom asistencijom pronašo R. Augusta, koji je glavom fantastično pogodio za smanjenje belgijskog vodstva!

 

No, to je bilo sve što je Brazil uspio učinit do kraja utakmice, zahvaljujući najviše fenomenalnim odbranama Courtoisa koji je uspio sačuvati mrežu od drugog gola do kraja utakmice... Fantastična Belgija još jednom je potvrdila zašto je favorit na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a u polufinalu ide na megdan Francuskoj, koja je danas izborila pobjedu nad Urugvajem.

 

Preostala dva četvrtfinalna meča igraju se u subotu. Od 16 sati sastaju se Švedska i Engleska, a od 20.00 Rusija i Hrvatska.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook