FOTO/ Od garsonjera do trosobnih, zainteresovanost velika

Prvi put u BiH: Niče luksuzni kompleks zgrada s bazenima na krovu, evo koliko će koštati kvadrat stana

Biznis Klub06.07.18, 17:58h

Prvi put u BiH: Niče luksuzni kompleks zgrada s bazenima na krovu, evo koliko će koštati kvadrat stana
Dva objekta će raspolagati s ukupno 145 stanova različitih kvadratura, od garsonjera do trosobnih stanova

 

Kompanija Herc invest počela izgradnju luksuznog stambeno-poslovnog kompleksa Centar u Trebinju, koji bi se trebao sastojati od sedam objekata.

 

Ono što je specifično za ovaj kompleks i po čemu se on razlikuje od sličnih projekata u BiH, jeste da će zgrade na krovu imati bazene.

 

– Planirano je da ovaj kompleks obuhvata sedam objekata, s tim da u prvoj fazi će biti izgrađena samo dva (Objekat 2 i Objekat 4). Što se tiče ostalih objekata, oni su planirani da krenu s izgradnjom po završetku ova dva – kazala je za Biznisinfo.ba Milica Oro iz firme Herc invest.

 

herc-trebinje-bazeni-zgrada-2

 

Dva objekta će raspolagati s ukupno 145 stanova različitih kvadratura, od garsonjera do trosobnih stanova.

 

Na vrhu objekata će se nalaziti bazeni od oko 136 metara kubnih, dužine 15 metara i širine 6 metara, a između su planirane zelene površine, dječija igrališta i sl.

 

Cijene variraju u zavisnosti od toga na koju stranu je stan okrenut. Kreću se od 1.800 KM do 2.200 KM, s tim da ove cijene stupaju na snagu tek po završetku gradnje. Do tada vrijede popusti i to od 3 posto do 1.11., i popust od 1,5 % do kraja radova koji je planiran za 15. juni 2019. godine.

 

herc-trebinje-bazeni-zgrada-1

 

– Zainteresovanost je jako velika zbog toga što je ovo posljednja lokacija u središnjem dijelu grada. Interesovanje je veliko kako domaćih kupaca tako i ljudi koji nemaju nikakve veze sa Trebinjem, ali su zbog ljepote poželjeli upravo ovdje neku od nekretnina – kazala nam je Oro.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!