Bosić prekinuo sjednicu, nastavak 26. jula

Lovrinović vrijeđao Gasal-Vražalica, ona odgovorila: Jeste li vi u homo ili hetero odnosu sa svojim predsjednikom?

Front05.07.18, 19:48h

Lovrinović vrijeđao Gasal-Vražalica, ona odgovorila: Jeste li vi u homo ili hetero odnosu sa svojim predsjednikom?
Sjednica je prekinuta u trenutku rasprave o prijedlogu SDS-a za smanjenje akciza.

 

Sjednica Predstavničkog doma PSBiH prekinuta je i nastavit će se 26. jula, odluka je ovo predsjedavajućeg ovog Doma Mladena Bosića, a nakon što je Maja Gasal Vražalica (DF) grubo uvrijeđena od strane Nikole Lovrinovića (HDZ).

 

Lovrinović je po ko zna koji put kazao da Maja mrzi volju hrvatskog naroda, na šta mu je ona replicirala i zatražila da joj pokaže spravu kojom mjeri koliko ko voli koji narod. Ona je tražila i zaštitu od predsjedavajućeg Bosića, jer riječi da ona mrzi Hrvate se često čuje iz Kluba HDZ-a.

 

- Meni je žao što Vi nećete da opomenete kolegu. Ovo je treći put da Lovrinović iznosi lažne tvrdnje da ja mrzim nekog. On iznosi laži, ima li on neku mašinicu koliko ko koga voli ili mrzi. To je trošenje vremena, kada čovjek samo pomisli na Nikolicu Lovrinovića. Ja ne znam je li on u klimaksu, je li njemu rade hormoni, je li on zaista ima opsesiju - kazala je Gasal-Vražalica.

 

Nju je pokušao opomenuti i prekinuti Bosić, no ona je ustrajala.

 

- Krivo mi je što sam ikad digla ruku da gospođa Krišto sjedne s ove strane, jer je tada bila ta stranačka volja, da se uđe u vlast da bi se podržao neko. A, gospodine Lovrinoviću, to što ste vi opterećeni u kojem odnosu sam ja unutar svoje stranke, to je jadno i bijedno. Najpametnije bi bilo da pričate u kojem ste odnosu Vi sa svojim predsjednikom. Jeste li homo ili hetero – kazala je Gasal-Vražalica.

 

Reagairao je i Saša Magazinović koji je stao u zaštitu Gasal-Vražalica te je kazao da će tražiti pauzu svaki put kada se desi sličan ekces, te da ne vidi razlog zbog kojeg se toliko poslanici HDZ-a bave Gasal Vražalicom.

 

Sjednica je prekinuta u trenutku rasprave o prijedlogu SDS-a za smanjenje akciza.

 

Izmjenama i dopunama Zakona o akcizama stavio bi se van snage zakon kojim su u decembru prošle godine putarine povećane za 15 feninga plus PDV, što znači da bi cijene goriva u BiH po litru bile smanjene za 18 feninga ili u prosjeku 10 KM po rezervoaru.

 

Iz opozicije ističu da sadašnje smanjenje cijene goriva od pet feninga po litri je samo "kozmetičko i predizborno".

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook