VIDEO/ Majka djeteta bila u opštini, otac na poslu

Detalji otmice bebe stare 10 dana: Lažna patronažna sestra zaključala tetku u kupatilu i pobjegla s novorođenčetom

Hronika05.07.18, 17:04h

Detalji otmice bebe stare 10 dana: Lažna patronažna sestra zaključala tetku u kupatilu i pobjegla s novorođenčetom
Lažna medicinarka iskoristila je priliku kada je tetka bila u kupatilu da ukrade dijete i pobjegne. Ona je tetki kazala da je u kupatilu nešto prosula te da to treba počistiti

 

Nakon jutrošnje prijave građana u Hadžićima, iz porodice nestale bebe potvrđeno je za Avaz da se radi o otmici te da je lažna patronažna sestra ušla u stan roditelja da bi, kako je kazala, pregledala bebu.


Unutra se s muškim novorođenčetom starim 10 dana nalazila tetka Nađa Mehdi. U jednom momentu lažna patronažna sestra zgrabila je bebu i istrčala vani, gdje ju je čekao saučesnik u automobilu, nakon čega su pobjegli.

 

Kako saznaje Avaz, lažna medicinarka iskoristila je priliku kada je tetka bila u kupatilu da ukrade dijete i pobjegne. Ona je tetki kazala da je u kupatilu nešto prosula te da to treba počistiti.

 

Kada je nesretna tetka krenula u kupatilo, lažna patronažna sestra ju je zaključala i pobjegla s djetetom. Majka djeteta nije bila prisutna kada se otmica dogodila, jer je otišla u Općinu da prijavi bebu, jer njen suprug nije mogao dobiti slobodan dan na poslu.

 

Otmičarka je, prema prijavi, visoka oko 160 centimetara te je na licu imala medicinsku masku, stara je oko 35 godina.

 

Roditelji Jasmina i Kenan Ismailovski se trenutno nalaze u policiji, gdje daju izjave. Opis otmičarke proslijeđen je svim policijskim patrolama na području Sarajevskog kantona te je pokrenuta opsežna potraga za djetetom.

 

Podsjećamo, nesretni slučaj desio se u Igmanskoj ulici u Hadžićima.

 

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook