Prilika za posao

Konkurs otvoren do 1. augusta: Aviokompanija Saudi Airlines traži osoblje u BiH

Biznis Klub04.07.18, 12:41h

Konkurs otvoren do 1. augusta: Aviokompanija Saudi Airlines traži osoblje u BiH
Ova kompanija svojim budućim uposlenicama nudi tax free platu i beneficije, medicinsko osiguranje, slobodne dane svakog mjeseca, uz jedan mjesec plaćenog odmora u toku godine te karte koje osoblje ove kompanije može uživati

  
Saudi Airlines, aviokompanija koja postoji od 1945. godine, ponovo otvara mogućnost za kandidate iz Bosne i Hercegovine da postanu dio njihove posade.

 

Konkurs je otvoren do 1. augusta 2018. godine, a potrebno je dostaviti CV na engleskom jeziku, diplomu (SSS ili VSS) prevedenu na engleski jezik, dvije fotografije (lice i figura) te kopiju pasoša ili lične karte.

 

Navedeno je potrebno dostaviti na e-mail adresu [email protected].

 

Ova kompanija svojim budućim uposlenicama nudi tax free platu i beneficije, medicinsko osiguranje, slobodne dane svakog mjeseca, uz jedan mjesec plaćenog odmora u toku godine te karte koje osoblje ove kompanije može uživati.

 

Komisija za odabir, sa čelnim ljudima kompanije i iskusnim HR timom, svakom od kandidata posvećuje do 20 minuta i kroz set brižno odabranih pitanja nastoji upoznati svakog aplikanta te tako odabire buduće stjuardese koje će sa ovom kompanijom letjeti na preko 80 destinacija širom svijeta.

 

Znanje engleskog jezika i aktivna komunikacija na istom su obavezan preduslov, kako za samu aplikaciju tako i uspješan budući trening koji predhodi diplomiranju na "Aviation Academy Jeddah – Kingdom of Saudi Arabia" i dobijanju IATA certifikata koji potvrđuje znanje i spremnost svakog pojedinca za preuzimanje pozicije na letovima širom svijeta.

 

Trebate biti u mogućnosti dosegnuti najmanje 212 centimetara dok stojite na vrhovima prstiju. Ljubazan pristup i pozitivan stav prema poslu su jako bitni. Adaptacija na nove ljude, kulture i običaje će biti neminovnost kada jednom postanete cabin crew ovako velike i globalno prisutne avio kompanije koja je članica Sky Teama.

 

Za sve kandidatkinje koje budu imale uspjeha na intervjuu, slijedi proces sistematskog pregleda u odabranoj poliklinici, kao i dobijanje radne vize za Saudijsku Arabiju. Čitav proces je maksimalno olakšan za svakog kandidata jer nadležna agencija obavlja logistiku sve do finaliziranja i organizacije putovanja na trening i budući posao.

 

Odabrane buduće stjuardese će proći obuku i biti IATA certificirane za posao koji će obavljati. Treninzi su maksimalnog kvaliteta, gdje se svaki polaznik nastoji teoretski i praktično osposobiti i kvalificirati za letenje u avionima flote Saudi Arabian Airlinesa.

 

Karijera u avijaciji ima veliki broj svojih prednosti i beneficija, ali svakako treba znati da je posao koji podrazumjeva letenje i komunikaciju sa stotinama ljudi samo na dnevnoj bazi, izuzetno zahtjevan.

 

Raspored letenja biva dodijeljen mjesec dana unaprijed. Već tada znate kada i koliko imate slobodnih dana (jer Saudi Airlines omogućava svojim uposlenicima do sedam slobodnih dana u kontinuitetu svakog mjeseca, ali tu su i pojedinačni slobodni dani između letova), gdje letite tog mjeseca, koliko će vam biti broj sati leta kao i sve druge informacije kako bi svoje vrijeme mogli unaprijed planirati.

 

Saudi Airlines u paketu koji nudi svojim uposlenicima osigurava i garantira puno zdravstveno osiguranje za sve preglede, zahvate i lijekove. Zatim, tu je smještaj u compoundu koji pripada kompaniji (naselja kreirana samo za uposlenike) sa ostalim djevojkama, gdje postoje bazeni, teretane, teniski i teren za odbojku, mini market.

 

Ovo je kompanija koja se može pohvaliti uposlenicima koji dolaze iz više od 50 različitih država svijeta.
Tačnost je bitna na ovom poslu i jedan od zahtjeva kompanije. Bitno je uvijek biti uredan, pratiti pravila groominga i pridržavati se pravila lijepog ponašanja, kako u uniformi tako i van nje.

 

"Layover" je termin koji se koristi kada imate let i ostajete neko vrijeme u tom gradu, boraveći u predivnim i luksuznim hotelima sa kojima ova kompanija ima ugovor. Vaša prava, kao radnika i osobe koja boravi u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, su maksimalno zaštićena u svakom trenutku. Po dolasku u ovu zemlju, dobijate boravišnu legitimaciju tzv. iquamau, koju morate imati sa sobom u svakom trenutku, zajedno sa svojim pasošem.

 

Ovo je država čiji se zakoni moraju poštovati ali koja nije napravila represiju na strane državljane i u kojoj nesmetano možete imati socijalni život, posjećivati plaže i rezorte (koji su zatvorenog tipa i gdje stranci nesmetano ulaze), ići u spa, na večere, kafu i druženja. Možete pohađati kurseve, edukacije i jednom riječju uživati u dobro organiziranom slobodnom vremenu koje vam ostaje nakon uspješno obavljenih letova.

 

Uposenicima ove avio kompanije je garantirano pet besplatnih povratnih karata za bilo koju destinaciju na koju leti SAUDIA, ali i neograničen broj karata, takozvanih "z – fair" sa drugim avio kompanijama iz cijelog svijeta, gdje plaćate aerodromske takse i vrlo mali procenat same karte.

 

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

****************************

Pogledajte bonus video!

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook