I SVJETSKI PRVACI IZ 2010. IDU KUĆI

Kakva drama u Moskvi: Rusija izbacila Španiju, penali odlučili o odlasku u četvrtfinale!

Sport01.07.18, 18:36h

Kakva drama u Moskvi: Rusija izbacila Španiju, penali odlučili o odlasku u četvrtfinale!
Šok u osmini finala - Rusija izbacila Španiju! Nakon što se pristupilo izvođenju penala, fudbalska lutrija pripala je Rusiji rezultatom 4:3, koja je tako ostvarila plasman u četvrtfinale Mundijala

 

Još jedna senzacija na SP u Rusiji! Španjolska i Rusija su u osmini finala odigrale 1:1 nakon 120 minuta igre, nakon čega se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Bolja je bila Rusija, a tragičari su bili Koke i Iago Aspas, koji su promašili penale.

 

Španija je povela u prvom poluvremenu sa 1:0 nakon slobodnog udarca. Loptu je uzeo Marco Asensio i odlično centrirao na drugu stativu. Tamo su u pravom rvačkom zahvatu bili Sergio Ramos i Sergey Ignashevich, a na kraju je iskusni ruski stoper postigao autogol. 


Nakon tog gola Španija je umrtvila igru, a Rusi su napadali i u 41. minutu stigli do izjednačenja. Pique je rukom igrao u kaznenom prostoru, a sudija Bjorn Kuipers je odmah pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač penala bio je Artzem Dzyuba za erupciju Luzhniki stadiona u Moskvi. 


Drugo poluvrijeme donijelo je još slabiju utakmicu, tek je u finišu bilo nekoliko uzbuđenja pred golovima. 


Uslijedili su produžeci, u kojima je nastavljeno sa identičnom igrom iz regularnog dijela utakmice te su završeni bez golova. 


Pristupilo se izvođenju penala, a fudbalska lutrija pripala je Rusiji rezultatom 4:3, koja je tako ostvarila plasman u četvrtfinale Mundijala. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook