KVALITETAN, A JEFTIN PRIJEVOZ

Cammeo Taxi iz Hrvatske dolazi u BiH, predsjednik Sarajevotaxija poručuje: Nećemo im to dozvoliti!

Biznis Klub30.06.18, 14:14h

Cammeo Taxi iz Hrvatske dolazi u BiH, predsjednik Sarajevotaxija poručuje: Nećemo im to dozvoliti!
Cammeo je poslovanje započeo 2006. godine u Rijeci. Četiri godine kasnije otvara i predstavništvo u Osijeku gdje su i počeli razvijati franšizni projekt. Cammeo je do danas postao zaštitni znak za usluge prijevoza u Hrvatskoj, ali i šire

 


Cammeo Taxi, kompanija iz Hrvatske, planira proširiti svoje poslovanje na Bosnu i Hercegovinu. Kada će početi raditi u BiH, još ne znaju.


U proteklih nekoliko mjeseci Cammeo Grupa je proširila je svoje poslovanje u Srbiji i Sloveniji. Počeli su raditi u Beogradu, Čačku, Kragujevcu, Novom Pazaru, Ljubljani Mariboru, Kopru, Celju, Kopru…


Najava pomenute kompanije da će uskoro poslovati u Bosni i Hercegovini izazvala je negodovanje sarajevskih taksista, piše Faktor.


Enver Suljagić, predsjednik Sarajevotaxija, koje broji 1.030 taksista u Sarajevu, veoma oštro je regovao na najavu taksi firme iz Hrvatske da namjerava raditi i u BiH.


– Garantujem da nikada ovi taksisti iz Hrvatske neće doći u Sarajevo. To im mi nećemo dozvoliti, a znam da ta firma loše posluje i u Hrvatskoj, a kako će onda dobro raditi negdje drugo. Tačnije, Cammeo Taxi propada – kazao je Suljagić za Faktor.


Inače, Cammeo je poslovanje započeo 2006. godine u Rijeci. Četiri godine kasnije otvara i predstavništvo u Osijeku gdje su i počeli razvijati franšizni projekt. Cammeo je do danas postao zaštitni znak za usluge prijevoza u Hrvatskoj, ali i šire.


Cammeo Grupa ima više od 700 automobila i 1.300 zaposlenih u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji nudi usluge taksi prijevoza te premium i luksuznog prijevoza na kraće i duže relacije i taksi sa sjedištem za bebe.


Taksi se može naručiti u dva klika jednostavnom mobilnom aplikacijom koja nudi čak i mogućnost plaćanja taksija. Uz to vožnja se može platiti i na kraju mjeseca, navodi se na web stranici Cammeo Taxi.


Kada će početi raditi u BiH, još ne znaju. U međuvremenu prate tržište, konkurenciju i kada dođu, poručuju, napravit će revoluciju u taksi prijevozu, koji će biti kvalitetan i jeftin.

 

(Faktor/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook