ranije demantirala krađu

Presuđeno: Evo koliku je kaznu dobila policajka koja je ukrala bundu na pijaci Arizona

Hronika25.06.18, 15:04h

Presuđeno: Evo koliku je kaznu dobila policajka koja je ukrala bundu na pijaci Arizona
Nju je na ovu kaznu nepravosnažno osudio Osnovni sud Distrikta pošto je zaključio da su dokazani navodi iz optužnice. Radi se o nepravosnažnoj presudi na koju je moguće izjaviti žalbu


Tužilaštvo Distrikta Brčko BiH dokazalo je optužbe za krađu protiv policijske službenice MUP-a Tuzlanskog kantona Amire Bajraktarević (33) usljed čega je pred pravosuđem Distrikta osuđena na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci- piše Avaz

 

Nju je na ovu kaznu nepravosnažno osudio Osnovni sud Distrikta pošto je zaključio da su dokazani navodi iz optužnice. Radi se o nepravosnažnoj presudi na koju je moguće izjaviti žalbu.

 

Tužilaštvo Distrikta Brčko optužilo je policajku Bajraktarević da je 2. decembra prošle godine na pijaci “Arizona” u mjestu Porebrice, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, iz jednog prodajnog objekta oduzela za sebe odjevni artikal vrijedan 1. 200 KM. Ona je, kako se navodi u optužnici, iz jednog butika sa izložbene lutke skinula i oduzela za sebe i oštetila vlasnika O.H.

 

Optužnica protiv policijske službenice kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova, zaposlene u jednoj policijskoj stanici u Tuzli, prvobitno je potvrđena pred Osnovnim sudom Distrikta, a u daljnjem toku krivičnog postupka optužni navodi u potpunosti su dokazani.

 

Policajka je procesuirana nakon što se u medijima pojavio videosnimak kako na pijaci krade bijelu bundu. Policajka je je tada demantirala krađu.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook