Davor Dragičević će se obratiti zemljama potpisnicama Dejtona

U susretima s pravnicima i njemačkim krim-inspektorima dobio sam neslužbenu potvrdu da je David ubijen

Hronika25.06.18, 13:55h

U susretima s pravnicima i njemačkim krim-inspektorima dobio sam neslužbenu potvrdu da je David ubijen
Za 7. juli najavio je veliki skup u Banjoj Luci na kojem će, kaže, mirno i dostojanstveno pokazati da će istrajati u "borbi za istinu i pravdu"

 

Davor Dragičević podnio je i danas prijavu banjalučkom Okružnom tužilaštvu u kojem izražava sumnju da je njegov sin David ubijen, a kako bi to dokazao najavljuje da će se obratiti zemljama potpisnicama Dejtonskog sporazuma. 

 

Tri mjeseca nakon sinove smrti, Dragičević kaže da nije dobio nijedan odgovor, osim informacije iz Tužilaštva RS-a da se razmatra njegov zahtjev da se iz istrage izuzmu tužioci Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Dalibor Vrećo i Želimir Lepir

 

Za 7. juli najavio je veliki skup u Banjoj Luci na kojem će, kaže, mirno i dostojanstveno pokazati da će istrajati u "borbi za istinu i pravdu". 

 

Tvrdi da ima značajnu podršku građana, pa i u dijaspori. U to se, kaže, uvjerio tokom jučerašnjeg skupa u Minhenu. 

 

- Tamo sam dobio ogromnu podršku i od ljudi, a u susretima s pravnicima i njemačkim krim-inspektorima dobio sam neslužbenu potvrdu za sve što ja tvrdim - da je David Dragičević ubijen. Tu potvrdu sam dobio na osnovu dokumentacije i fotografija koje sam odnio - ustvrdio je on. 

 

Naveo je da će predmet stradanja njegovog sina Davida sigurno završiti u sudu u Strazburu. 

 

- Zato sam u kontaktu sa stranim delegacijama i institucijama i pokucat ću na sva vrata... Ako se do izbora ne bude riješilo pitanje ubistva Davida Dragičevića, preduzet ćemo mirno i dostojanstveno određene korake... Ima građanska neposlušnost i još toga mnogo, kao i da se obratimo stranim državama, potpisnicama Dejtonskog sporazuma. Ipak su one ovdje nešto garantovale, a sada ovdje nemamo ništa... – dodao je. 

 

Optužuje policiju i tužilaštvo da to prikrivaju. 

 

Vrh policije RS-a je protiv Dragičevića podnio tužbe za klevetu, a on je tužilaštvu dostavio više od dvije hiljade prijava u kojima se navodi da je David Dragičević, koji je nestao 18. marta, a pronađen 24. marta, ubijen.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook