Drugi susret 2. kola grupe D

Nigerija vratila Argentinu u igru za prolaz dalje, Islanđani nisu uspjeli pogoditi ni penal

Sport22.06.18, 19:17h

Nigerija vratila Argentinu u igru za prolaz dalje, Islanđani nisu uspjeli pogoditi ni penal
Nigerija je sada drugoplasirana u grupi sa tri boda i u posljednjem kolu u međusobnom duelu sa Argentinom vjerovatno će odlučivati o putniku u osmini finala, dok će Island morati savladati Hrvatsku i nadati se da će im se poklopiti rezultat između Nigerije i Argentine

 

U drugom susretu 2. kola grupe D Svjetskog prvenstva u Rusiji, Nigerija je pobijedila Island rezultatom 2:0.

 

Prvo poluvrijeme donijelo je mnogo bolju igru Islanđana koji su dominirali terenom, a najbolju priliku propustili su u 45. minuti kada je Finnbogasaon glavom zamalo šutirao pored gola.

 

Ipak, već u 49. minuti drugog poluvremena Nigerija je povela. Musa je sjajno primio loptu i zakucao je u mrežu Islanda za 1:0. Potom su prijetili i Moses, te Balogun, da bi u 75. minuti sjajni Musa nakon solo akcije povisio na 2:0 i meč je bio praktično riješen.

 

Island je do kraja napadovao, a u 82. minuti nakon dosuđenog penala Sigurdsson je vrlo loše šutirao preko gola i propala je i posljednja nada za Islanđane u ovome meču.

 

Nigerija je sada drugoplasirana u grupi sa tri boda i u posljednjem kolu u međusobnom duelu sa Argentinom vjerovatno će odlučivati o putniku u osmini finala, dok će Island morati savladati Hrvatsku i nadati se da će im se poklopiti rezultat između Nigerije i Argentine.

 

 

(SportCentar, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook