Zadnji dan festivala 'Ja BiH... Pet dana Zagreba u Sarajevu 2018'

Zagrebački teferič danas u parku At Mejdan, stižu Danijela Trbović, Ivica Đikić, Bobo Jelčić...

Kultura22.06.18, 09:48h

Zagrebački teferič danas u parku At Mejdan, stižu Danijela Trbović, Ivica Đikić, Bobo Jelčić...
U kinu Meeting Point u 20 sati će biti prikazan hrvatski dokumentarno-igrani film „Kratki izlet“ redatelja Igora Bezinovića

 

U petak, 22. 6. 2018. godine, zadnji je dan festivala „Ja BiH... 5 dana Zagreba u Sarajevu“. U sarajevskom parku At Mejdan u 16 sati bit će održan program „Zagrebački teferič – Sarajevo dočekuje Zagreb“, čiji će domaćin biti mr. Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad. Voditeljica programa će biti hrvatska TV voditeljica Danijela Trbović, a u programu će sudjelovati književnik i novinar Ivica Đikić, redatelj Bobo Jelčić, te pijanist i vokalni solist Kenan Mačković.

 

Posebnu draž druženja upotpunit će gastro prezentacija – Željka Stošić, začetnica i osnivačica projekta Cooking Croatia, Zagreb, te Aida Krstić, Slatko je slatko, Sarajevo.


Također, u kinu Meeting Point u 20 sati će biti prikazan hrvatski dokumentarno-igrani film „Kratki izlet“ redatelja Igora Bezinovića, snimljen prema istoimenoj knjizi Antuna Šoljana, dok će u Kamernom teatru 55 u 20 sati biti održana kazališna predstava „Ko rukom odnešeno“, redatelja Bobe Jelčića, u kojoj igraju Ivana Krizmanić, Jerko Marčić i Marko Makovičić. Ulaznice za ovu kazališnu predstavu možete kupiti na blagajni Kamernog teatra 55.


Organizator ovoga festivala je Udruga za promicanje kulture i umjetnosti JA BIH… iz Zagreba, a suorganizator Hrvatsko kulturno društvo Napredak Središnja Uprava Sarajevo, te Napretkov Kulturni Centar iz Zagreba. Udruga „Ja BiH...“ i HKD Napredak, kao partneri festivala, nastoje poboljšati vezu između Sarajeva i Zagreba – a najvažnije i najpotrebnije je upravo ovo kulturno i umjetničko povezivanje. Potporu i podršku ovom festivalu dali su Grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić, te Kanton Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook