SP u Rusiji

Australija stigla do remija protiv Danske, mada ni pobjeda nije bila daleko

Sport21.06.18, 16:10h

Australija stigla do remija protiv Danske, mada ni pobjeda nije bila daleko
Bolje nije moglo početi za Dance, pošto je jedan od najboljih ‘plejmejkera’ današnjice, Christian Eriksen, pogodio sa ruba šesnaesterca u svom stilu za vodstvo Skandinavaca

 

Današnji program na Svjetskom prvenstvu u Rusiji otvoren je remijem između Danske i Australije rezultatom 1:1.

 

Utakmica grupe donijela je dvoboj koji je mogao otkriti mnoge odgovore, ali se to nije desilo, jer su Danci i Australci odigrali bez pobjednika.

 

Bolje nije moglo početi za Dance, pošto je jedan od najboljih ‘plejmejkera’ današnjice, Christian Eriksen, pogodio sa ruba šesnaesterca u svom stilu za vodstvo Skandinavaca.

 

Ipak, tu su Danci stali. Australija je preuzela terensku inicijativu, izvela tri brza kornera i u nekoliko navrata zaprijetila Danskoj. Ta igra se isplatila sedam minuta do odmora.

 

Mateu Lahoz je u prvom trenutku odbio dosuditi penal za Australiju, ali je onda pogledao VAR i donio ispravnu odluku. Kao i u prvom meču protiv Francuske, siguran sa bijele tačke bio je Mile Jedinak.

 

Dobra prilika otvorila je drugi dio igre, a do pogotka je mogao Pione Sisto, no udarac mu je izblokiran. Kako se meč bližio kraju, tako je Australija bila sve opasnija.

 

To je pomogao ulazak mladog Daniela Arzanija, namlađeg sudionika Mundijala u Rusiji, koji je bio nezaustavljiv za Dance u pojedinim trenucima. Ipak, Australci su zabrljali u napadu sve što se moglo zabrljati, pa je tako ostalo 1:1.

 

(Scsport.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook