Prva optužnica za terorizam u RS

Urnebesno suđenje za terorizam u Banjaluci: Svjedoci pričali o zecu, seriji 'Crni Gruja', krompiru...

Hronika21.06.18, 13:57h

Urnebesno suđenje za terorizam u Banjaluci: Svjedoci pričali o zecu, seriji 'Crni Gruja', krompiru...
Macura je optužen da je prijetio da će se opasati eksplozivom i raznijeti u "Zimzogradu" na banjalučkom Trgu Krajine, te da je u prijetećoj poruci, postavljenoj na Instagram profil "Zimzograda", naveo da bi volio da se njegov natpis shvati jako ozbiljno

 

Suđenje Milanu Macuri (33) po prvoj optužnici za terorizam u RS danas je obilježilo nekoliko komičnih situacija u sudnici banjalučkog Okružnog suda, jer je, uz ostalo, riječi bilo i o zecu, te vreći krompira, pronađenih tokom pretresa.

 

Macura je optužen da je 8. decembra 2016. godine sa svog profila na Instagramu zaprijetio terorističkim napadom sa 150 kilograma eksploziva C4 u centru Banjaluke u vrijeme održavanja "Zimzograda", prenose Nezavisne.

 

Macura je optužen da je prijetio da će se opasati eksplozivom i raznijeti u "Zimzogradu" na banjalučkom Trgu Krajine, te da je u prijetećoj poruci, postavljenoj na Instagram profil "Zimzograda", naveo da bi volio da se njegov natpis shvati jako ozbiljno.

 

Na ročištu se, međutim, najviše govorilo o Macurinom kućnom ljubimcu zecu, seriji "Crni Gruja", krompiru.

 

Srđan Slijepčević, Macurin prijatelj, tokom svjedočenja je govorio o njegovom karakteru, te ocijenio kako je status na Instagramu bio sarkastičan i satiričan.

 

On je komentarisao dio iz Macurine poruke, u kojoj je ovaj istakao da će se po njemu "zvati škole, ustanove, javna dobra". 

 

- To je dio koji obiluje frazama iz serije 'Crni Gruja'. Kada Karađorđe u 11. epizodi govori 'po meni će se zvati šnicla, voda... - naveo je Slijepčević.

 

Dodao je da je Maruca pacifistički nastrojen.

 

- Ima kućne ljubimce, zeca i mačku - rekao je Slijepčević, što je izazvalo smijeh tužioca Gorana Glamočanina, ali i sudije Snježane Kudrić.

 

Kudrićeva je rekla da je to baš simpatično.

 

- Fino je što ima zeca. I mi volimo životinje - navela je Kudrićeva.

 

O Macurinoj ljubavi prema zecu, govorila je i njegova sestra Biljana Macura, koja je bila prisutna tokom kasnijeg pretresa njihove kuće.

 

- Ništa nisu našli. Policija je samo našla zeca i pitali su nas 'šta je ovo?' Zato što je to poseban zec sa ukrasima. Našli su još i vreću krompira - kazala je Biljana Macura.

 

I ostali svjedoci su pozitivno govorili o Macuri, a svjedok Zdravko Ivanović je na pitanje odbrane, napravio poveznicu između eksploziva C4, koje je Macura pominjao u statusu, i  suplementa C4 koji se dodaje za snagu mišića.

 

- On daje eksplozivnu snagu tokom treninga - rekao je Ivanović.

 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook