mundijal/ drugo kolo grupe b

Španci jedva do minimalne pobjede nad Iranom!

Sport20.06.18, 22:01h

Španci jedva do minimalne pobjede nad Iranom!
Kada to nisu mogli smislenom akcijom, gol za "Crvenu furiju" došao je sasvim iznenada

 


Fudbaleri Španije ostvarili su prvu pobjedu na Mundijalu, pošto su sa 1:0 bili bolji od Irana u meču drugog kola grupe B. 

 

Sastavi:

 

Iran (4-2-3-1): Bejravand – Rezejan, Puraliganji, Hoseini, Hadžsafi – Ebrahimi, Ezatolahi - Ansarifard, Taremi, Amiri – Azmun
Španija (4-2-3-1): De Hea – Karvahal, Pike, Ramos, Alba – Buskets, Inijesta – Silva, Isko, Vaskes – Kosta.

 

Izabranici Fernanda Jera bili smo mnogo jači rival na ovoj utakmici, međutim Iran se branio sa svim igračima i gotovo je bilo nemoguće probiti njihov bunker.

 

Kada to nisu mogli smislenom akcijom, gol za "Crvenu furiju" došao je sasvim iznenada. Bek Irana napucao je loptom u nogu Dijega Kostu i poslije toga ona je završila iza leđa Bejranvanada.

 

Igrao se 54. minut kada je Španije uspjela da dođe do vodstva. 

 

Iran se posliije toga probudio, počeo da napada gol "Furije" i na kraju je uspio da dođe do gola, ali ispostaviće se neregularnog. 

 

Iranci slavili su gol u 61. minutu, ali je arbitar Kunja pozvao kolege iz VAR studija, oni su mu potvrdili da je bilo ofsajda i gol je poništen. 

 

Španija sada ima četiri boda, kao i Portugal, dok je Iran treći sa jednim manje. U posljednjem kolu "Furija" igra sa Marokom, a Iran sa Portugalom. 

 

(B92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook