Slučaj koji je šokirao region

Ispovijest majke brutalno pretučene djevojke: Nije mu ovo prvi put da je prebio neko dijete! Sve se pokušalo zataškati jer ga štite moćnici...

Hronika20.06.18, 15:36h

Ispovijest majke brutalno pretučene djevojke: Nije mu ovo prvi put da je prebio neko dijete! Sve se pokušalo zataškati jer ga štite moćnici...
Djevojka je u teškom stanju hitno prevezena u zadarsku Opću bolnicu, gdje je medicinski zbrinuta i nakon nekoliko dana otpuštena na kućnu njegu. Policija ipak u svom dnevnom izvještaju nije navela kako je 18-godišnjakinja bila premlaćena

 

Prošle srijede, 13. juna u jednom kafiću na zadarskoj Meladi, 31-godišnji Darko Kovačević brutalno je pretukao 18-godišnju djevojku te je nakon toga pobjegao.

 

Slomljene kosti lica, slomljen nos, tri napuknuta zuba, 20 šavova na licu, šivane usne, modrice na oba oka... sve su to posljedice s kojima će se nesretna 18-godišnjakinja morati nositi, prenose Vijesti.

 

Prema izjavama očevidaca, nasilnik je glavom djevojke udarao po rubu umivaonika u toaletu kafića.

 

Jedan pogled na društvene mreže jasno otkriva kako je spomenuti nasilnik teška ličnost. Nabildan, ćelav i veliki ljubitelj sportskih automobila čije slike krase njegov profil, Darko je osebujan.

 

Djevojka je u teškom stanju hitno prevezena u zadarsku Opću bolnicu, gdje je medicinski zbrinuta i nakon nekoliko dana otpuštena na kućnu njegu. Policija ipak u svom dnevnom izvještaju nije navela kako je 18-godišnjakinja bila premlaćena. 

 

- Javnost nismo izvijestili o događaju jer smo željeli zaštititi žrtvu, odnosno oštećenicu, koja je mlađa punoljetnica. No nakon nekoliko dana na društvenim mrežama su se pojavile fotografije oštećenice koje su završile u medijima - rekao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan kad je cijeli slučaj dospio u javnost. 

 

Ipak, potresena majka djevojke u razgovoru za portal Vijesti.hr tvrdi kako navod zadarske policije nije baš najprecizniji.

 

Telefonski razgovor sa njom su obavili baš u trenutku kad je bila u bolnici, čekala je svoju kćer kojoj su previjali rane od povreda zadobijenih u brutalnom ispadu Darka.

 

Drhtavim glasom govori kako je nikad ništa nije razočaralo poput reakcije zadarske policije na slučaj u kojem je njezina kćer premlaćena.

 

- Ja sam policiju nazvala iste noći, ali reakcije nije bilo. Rekli su mi 'gospođo, što vam je, mi imamo samo jednu patrolu'. Na informaciju da mi je kći brutalno pretučena od nasilnika u kafiću, oni meni to kažu! Nakon što sam nakon brojnih njihovih propusta obavijestila DORH, tek tad se tema proširila. Dijete mi je krvarilo vani 40 minuta dok nije stigla hitna - govori majka.

 

Kod spomenutog propusta policije, prema njenim sumnjama, ne radi se tek o neefikasnosti i sporoj reakciji, već i o mnogim zakulisnim igrama. 

 

- Darko, čovjek koji je prebio moju kćer, njihov je druker. Nije ovo prvi put da je prebio neko dijete i to se zna, a policija ne poduzima ništa. Sramotno je da se u kafiću zataškavao cijeli slučaj. U kafiću je bio i A.K., dobar prijatelj i kum Darka koji ga cijelo vrijeme štiti. Kad je Darkov prijatelj i kum, A.K., došao u WC nakon što je moja kći premlaćena u prostoru kafića, on je zatvorio vrata i otišao pojačati glazbu u kafiću kako se ništa ne bi čulo. Nakon toga ju je Darko nastavio mlatiti, a Ante je sve zataškavao. U međuvremenu je A.K. prao krv iz kafića kako bi sve prikrili - tvrdi ona.

 

Čitav tekst čitajte OVDJE.

 

 

(Vijesti, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook