Selektor fudbalske reprezentacije Srbije

Švicarski novinar pokušao isprovocirati Krstajića: Ja sam iz BiH, zemlje sa više kultura, nacionalnost nije presudna...

Sport20.06.18, 12:24h

Švicarski novinar pokušao isprovocirati Krstajića: Ja sam iz BiH, zemlje sa više kultura, nacionalnost nije presudna...
Znate, ja sam iz zemlje sa više kultura, iz Bosne. Otac mi je Crnogorac, majka Srpkinja. Ja sam internacionalni čovjek. Nacionalnost mi nije presudna, već mi je presudno to što je Švicarska veoma dobar tim

 

Koliko su u Švicarskoj željno iščekivali meč sa Srbijom, koji je na programu u petak od 20 sati po srednjeevropskom vremenu u Kalinjingradu, svjedoči i jedan poseban primjer.

 

- Srednjovječni gospodin ljubazno se predstavio i još ljubaznije zamolio da mu pomognemo oko intervjua sa selektorom Srbije. Taj švicarski novinar Blicka otputovao je potom u Staru Pazovu, obavio svoj posao, pa strpljivo čekao baš ovo jutro da, na dva dana pred meč Orlova sa Švicarcima, otkrije kako je protekao njegov "jedan na jedan" razgovor sa Mladenom Krstajićem.

 

Jedno od pitanja je glasilo: Igrat ćete protiv Švicarske, u kojoj ima mnogo fudbalera sa albanskim korijenima? - piše Blic.

 

- To je politika. A ja ne pričam o politici - rekao je Krstajić

 

I, tako bi i trebalo da ostane, fudbal je to. Ali, švicarski novinar je insistirao da priča, ipak, ostane u tim vodama:

 

- Dakle, Vi mislite da je ova politička komponenta nevažna? - nastavio je novinar.

 

- Znate, ja sam iz zemlje sa više kultura, iz Bosne. Otac mi je Crnogorac, majka Srpkinja. Ja sam internacionalni čovjek. Nacionalnost mi nije presudna, već mi je presudno to što je Švicarska veoma dobar tim - odgovorio je Krstajić.

 

- I to ekstremno multikulturalan tim - dodao je Švicarac.

 

- Slažem se. I to je dobro za Švicarsku. Poštujem svakog igrača, nevezano za to iz koje zemlje dolaze - zaključio je Krstajić.

 

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook