FOTO/ Prva noć VinoSalisa

Gužva u Hotelu Tuzla: Kad se na jednom mjestu skupe savršeni okusi, uživa se u najboljem 'iću i piću' iz BiH

Biznis Klub20.06.18, 10:02h

Gužva u Hotelu Tuzla: Kad se na jednom mjestu skupe savršeni okusi,  uživa se u najboljem 'iću i piću' iz BiH
Na Festivalu se inače predstavlja 46 vinskih kuća sa 540 vinskih etiketa, sedam sirana, pet mesnih industrija, šest proizvođača prateće opreme i dva vrhunska proizvođača maslinovog ulja


Sinoć je u Hotelu Tuzla održano prvo veče Festivala vina, prateće opreme i gastronomije Vinosalis 2018. Više stotina Tuzlaka ali i posjetilaca iz cijele sjeveroistočne Bosne, uživalo je u najboljim probranim vinima iz cijeloga svijeta, te raznim gastronomskim delicijama.


Posebna zanimljivost prvog VinoSalisa je specijal „Okusi Hercegovine“, gdje su posjetioci imali priliku uživati u najboljem „iću i piću“ koje nude vinarije, sirane i mesne industrije iz ovoga dijela BiH.


Zanimljivo je i to da je po prvi put u BiH na ovom Festivalu predstavljen dio sajamske opreme za vinske festivale Easy Cooler i Vacu Vin, koja je standardni dio opreme svih vodećih svjetskih festivala.


Na Festivalu se inače predstavlja 46 vinskih kuća sa 540 vinskih etiketa, sedam sirana, pet mesnih industrija, šest proizvođača prateće opreme i dva vrhunska proizvođača maslinovog ulja.


U srijedu, 20. juna, dešavanja na Festivalu počinju sa vinskim radionicama koje vodi Siniša Lasan, jedan od vodećih sommeliera u našoj regiji. Lasan će na radionicama predstaviti najbolje Žilavke (berba 2017), Crne sorte Hercegovine te Međimursko osvježenje.


Izložbeni dio drugoga dana VinoSalisa počinje u 18 sati a zatvaranje Festivala je u  22 sata.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook