VIDEO/ Prvi meč grupe H

Rani crveni karton odlučio meč: 'Samuraji' slomili otpor desetkovane Kolumbije

Sport19.06.18, 16:07h

Rani crveni karton odlučio meč: 'Samuraji' slomili otpor desetkovane Kolumbije
Kagawa je bio siguran izvođač za 1:0, a Kolumbija je tako gotovo cijeli meč igrala sa igračem manje. Ipak, nisu se predavali, Falcao je imao dvije dobre pirlike, da bi u 38. minuti ipak uspjeli poravnati

 

U prvom meču 1. kola grupe H Svjetskog prvenstva, Japan je napravio iznenađenje pobjedom protiv Kolumbije rezultatom 2:1.

 

Već u 3. minuti uslijedio je veliki šok za Kolumbijce, nakon što je Carlos Sanchez igrao rukom u svom kaznenom prostoru slovenski sudija Damir Skomina ga je isključio i pokazao na penal.

 

Kagawa je bio siguran izvođač za 1:0, a Kolumbija je tako gotovo cijeli meč igrala sa igračem manje. Ipak, nisu se predavali, Falcao je imao dvije dobre pirlike, da bi u 38. minuti ipak uspjeli poravnati.

 

Quintero je lukavo iz slobodnog udarca šutirao ispod živog zida i matirao je japanskog golmana za 1:1.

 

U nastavku mnogo bolja igra Japana koji je zaigrao napadački, a dobre šanse su propustili Osako i Inui. Nagrada za ofanzivniji pristup ipak je stigla u 73. minuti. Nakon kornera Honde odlično je skočio Osako i glavom je pogodio za vodstvo Japana 2:1.

 

Do kraja smo gledali jalove napade Kolumbije, koja sa deset igrača nije imala snage da na pravi način ugrozi gol Japanaca i do kraja je ostalo 2:1.

 

 

 

(Sport Centar, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook