Srđan Puhalo/ Ovo je početak tvog kraja

Milorade, podijelio si Srbe na patriote i izdajnike... Lojalnost kupuješ novcem, a šta ćeš kad ponestane para?


19.06.18, 08:42h

 

Frontal.ba

 

Sjećaš li se Milorade kako si onomad ušetao među željezničare štrajkače, odveo ih na piće i riješio problem. Štrajk je prekinut nakon dvije ljute.

 

Ljudi su ti tada vjerovali, danas više ne.

 

Tvoja harizma se sve brže topi Milorade, a iza nje proviruje lice autokrate, koji sve manje ima kontakta sa realnošću. Dok se ti baviš ujedinjenjem Srbije i Republike Srpske, pisanjem svesrpskih deklaracija, koje još uvijek nismo vidjeli, građani Republike Srpske odlaze, bježe odavde.

 

Ne odlaze Milorade pojedinci, odlaze čitave porodice. Ne odlaze samo nezaposleni i siromašni, odlaze i oni koji imaju posao i novac, jer su se umorili od tvojih obećanja, bahatosti, reketa, tvojih tajkuna i neizvjesne budućnosti. Ni pjesme pod šatorima više im nisu zabavne.

 

Izumiremo Milorade.

 

Znaš li da su u Kalnoviku ove godine upisana samo četiri prvačića. Naravno da ne znaš, jer tvoja ciljna grupa su opštine gdje ima mnogo glasača.

 

Uništio si institucije Milorade, jer si umislio da si ti institucija. RTRS-u malo ko vjeruje, na fakultetima je sve manje studenata, policija i tužilaštvo su postali servis SNSD-a, a ne građana Republike Srpske. Inspekcije su postale kaznene ekspedicije za punjenje budžeta. Škole su ruinirane i sve praznije.

 

Lojalnost kupuješ novcem, a šta ćeš kad ponestane para?

 

Podijelio si Srbe Milorade, na patriote i izdajnike, na Srbe iz Republike Srpske i Federacije BiH, na podobne i nepodobne, na one koji jedva sastavljaju kraj sa krajem i one koji imaju sve. Djecu boraca nazivaš soroševcima, hapsiš i pozivaš na informativne razgovore, a svakog ko ti nije po volji proglašavaš stranim plaćenikom.

 

U šta se pretvaraš Milorade?

 

Otvaraš kružne tokove, institute, trafo-stanice i domove zdravlja, autoput iz nekoliko djelova Milorade, to u srećnim zemljama rade predsjednici opština.

 

Prijetiš, kažnjavaš, a sada izvodiš policiju na ulice i hapsiš političke protivnike, ne valja ti posao Milorade.

 

Batina ima dva kraja.

 

Imaj na umu Milorade, da su zatvorski kapaciteti Republike Srpske 750 mjesta, gdje ćeš sa svim ovim što su nezadovoljni. Vrijeme Golih otoka je odavno prošlo i straha više nema.

 

Više si u Beogradu, nego u Bijeljini.

 

Na kraju Milorade, podsjetiću te na riječi Abrahama Linkolna:

 

"Možeš lagati neke ljude sve vrijeme,

 

možeš lagati sve ljude neko vrijeme,

 

ali ne možeš lagati sve ljude sve vrijeme."

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook