foto/ preseljena u objekat nekadašnje Klinike za fizijatriju

Počelo rušenje stare Klinike za dermatovenerologiju KCUS: 'Želimo da pacijenti i uposlenici imaju optimalne uslove'

Hronika18.06.18, 15:34h

Počelo rušenje stare Klinike za dermatovenerologiju KCUS: 'Želimo da pacijenti i uposlenici imaju optimalne uslove'
„Želimo da pacijenti i uposlenici imaju optimalne uslove za boravak i rad u KCUS. Zdrava sredina doprinosi uspješnom liječenju ali i boljem učinku rada uposlenika“, navela je prof. dr. Izetbegović

 

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu počelo je rušenje starog montažnog objekta u kojem je bila smještena Klinika za dermatovenerologiju KCUS. Bolesnici i uposlenici su do nedavno boravili u neuslovnom prostoru koji nije zadovoljavao standarde za liječenje i rad.

 

„Nastavljamo sa realizacijom projekata koji će sigurno unaprijediti rad ove zdravstvene ustanove, a bolesnicima olakšati boravak. Pacijenti i uposlenici Klinike za dermatovenerologiju decenijama su boravili u prostoru koji nije bio uslovan. Odlukom menadžmenta Klinika je preseljena u objekat nekadašnje Klinike za fizijatriju do trajnog rješenja“, rekla je prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS.

 

dermatovenerologija-2

 

Ovaj montažni objekat je izgrađen 1970. godine a dograđen 1990.godine. Sagrađen od salonit azbest-cementnog materijala, čija je proizvodnja i promet u mnogim evropskim državama zabranjen već od kraja devedesetih godina prošlog vijeka, jer su dokazano štetne po zdravlje.

 

„Želimo da pacijenti i uposlenici imaju optimalne uslove za boravak i rad u KCUS. Zdrava sredina doprinosi uspješnom  liječenju ali i boljem učinku rada uposlenika“, navela je prof. dr. Izetbegović.

 

dermatovenerologija

 

U realizaciji projekta učestvuje i Općina Centar koja će za ovu namjenu izdvojiti 25.000KM. Nakon provedene procedure i dobijanja odobrenja za rušenje od nadležnih službi Općine Centar, pokrenut je postupak rušenja.

 

U blizini lokaliteta KCUS biće izgrađen kružni tok saobraćaja što će doprinijeti lakšem kretanju korisnika KCUS, uposlenika i svih građan- navode iz KCUS-a. 

                                                                                                      

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook