VIDEO/ VEĆ SE ZAKUHALO U GRUPI 'E'

Još jedan podvig u Rusiji: Sjajni Švicarci protiv moćnog Brazila izborili remi (1:1)

Sport17.06.18, 21:54h

Još jedan podvig u Rusiji: Sjajni Švicarci protiv moćnog Brazila izborili remi (1:1)
Brazil je od samog početka imao inicijativu i igrao veoma dobro, ali i Švicarci su imali svoje prilike i na kraju izborili gotovo nemoguće - neriješen rezultat protv apsolutnog favorita

 

U drugom susretu grupe E na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, između Brazila i Švicarske, već u 20. minuti utakmice favorit, ne samo u ovom duelu, već i na kompletnom SP-u, poveo je fantastičnom golom Phillipea Coutinha.


Brazil je od samog početka imao inicijativu i igrao veoma dobro, iako su i Švicarci imali svoje prilike pred golom protivnika. Međutim, razoran šut fudbalera Barcelone, koji je prvo pogodio stativu, a potom se lopta odbila u mrežu, bo je neodbranjiv. Pogledajte!

 

Drugo poluvrijeme počelo je u znaku Švicaraca, koji su nakon samo pet minuta igre posltigli izjednačujući pogodak, Šaćiri je odlično izveo korner, a Zuber neometan sa pet metara zakucao glavom loptu u mrežu "Selesaa" za 1:1., u 50. minuti susreta. Gol možda ide i na račun golmana Alisona koji nije izašao da pokrije taj dio prostora. 

 

 

I pored brojnih šansi i na jednoj i na drugoj strani rezultat je ostao nepromijenjen do kraja utakmice, a fantastični Švicarci uspjeli su ono u šta gotovo niko nije vjerovao da je moguće - izboriti remi protiv daleko jačeg protivnika. Nakon današnjeg iznenađujućeg poraza Njemačke u susretu protiv Meksika, ovo je zasigurno još jedan podvig na Mundijalu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook