VIDEO/ Prvi susret grupe D

Senzacionalni Island otkinuo bod Argentini: Halldorson heroj, Messi tragičar utakmice

Sport16.06.18, 17:05h

Senzacionalni Island otkinuo bod Argentini: Halldorson heroj, Messi tragičar utakmice
U drugom poluvremenu Argentina je nastavila s napadima oko šesnaesterca Islanda, ali ponovo nije bilo većih šansi. Na iduće veće uzbuđenje čakalo se do 64. minuta, kada je sudija Marciniak dosudio penal za Argentinu

 

Nogometne selekcije Argentine i Islanda odigrale su neriješeno 1:1 u prvom susretu D-grupe Svjetskog prvenstva u Rusiji.  

 

Južnoamerička selekcija u ovom meču je u potpunosti imala kontrolu nad loptom, dok su se igrači Islanda u potpunosti posvetili odbrani svog gola. Island je svjesno prepustio posjed lopte Argentini, koja gotovo tokom cijelog meča nije imala ideju kako da probije odbranu protivnika.  

 

Argentina dolazi do vodstva u 19. minutu ponajviše zahvaljujući individualnim kvalitetima svojih nogometaša, tačnije Kuna Aguera, koji je loptu primio leđima okrenut protivničkom golu, ali slično se okrenuo i pogodio za vodstvo "Gaučosa".  

 

Južnoamerikanci su vodili samo četiri minute, jer je Island već u prvom ozbiljnijem napadu došao do poravnanja. Strijelac izjednačujućeg gola bio je Alfred Finnbogason. 

 

U drugom poluvremenu Argentina je nastavila s napadima oko šesnaesterca Islanda, ali ponovo nije bilo većih šansi. Na iduće veće uzbuđenje čakalo se do 64. minuta, kada je sudija Marciniak dosudio penal za Argentinu. Odgovornost da šutira s bijele tačke preuzeo je Lionel Messi, ali golman Halldorsson brani njegov udarac.  

 

"Gaučosi" su do kraja meča svim silama pokušavali da dođu do pobjede, međutim promjene rezultata nije bilo.  

 

U drugom meču D-grupe večeras od 21 sati sastaju se Hrvatska i Nigerija.  

 

 

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook