VIDEO/ Susret grupe B Svjetskog prvenstva u Rusiji

Španija i Portugal podijelili bodove, Ronaldo hat-trickom ponovo dokazao zašto je jedan od najboljih

Sport15.06.18, 22:01h

Španija i Portugal podijelili bodove, Ronaldo hat-trickom ponovo dokazao zašto je jedan od najboljih
Za "šlag na tortu" i maestralnu partiju se pobrinu Cristiano Ronaldo svojim trećim golom. Prvo je fauliran na blizu 25 metara od gola, potom je i sam izveo slobodni udarac i matirao nemoćnog Davida de Geu koji je pogledom ispratio loptu u mrežu

 

Sjajnu fudbalsku predstavu ponudili su večeras Španija i Portugal u okviru susreta grupe B Svjetskog prvenstva u Rusiji. Rezultat je na kraju glasio 3:3.

 

Poveo je Portugal i to jako rano. U četvrtoj minuti dosuđen je jedanaesterac, a siguran realizator je bio Cristiano Ronaldo.

 

Već u 24. minuti rezultat je izjednačen i to golom Diega Coste. Costa se našao pred golom Prtugala i sjajnim driblinzima iz ravnoteže izbacio dva štopera, te potom odličnim udarcem izjednačio na 1:1.

 

Taman kada se mislilo da se na odmor ide rezultatom 1:1, Cristiano Ronaldo dovodi do rezultata 2:1 za Portugal i tako svoju reprezentaciju odvodi sa vodstvom na pauzu.

 

Mnogo bolje izdanje "Furije" u nastavku.

 

Prvo je Diego Costa svojim drugim golom doveo do 2:2. Odlična akcija nakon prekida, Costa se našao na pravom mjestu i izjednačio na 2:2.

 

Samo tri minute kasnije, Nacho Hernandez dovodi do potpung preokreta i vodstva Španije od 2:3.

 

Za "šlag na tortu" i maestralnu partiju se pobrinu Cristiano Ronaldo svojim trećim golom. Prvo je fauliran na blizu 25 metara od gola, potom je i sam izveo slobodni udarac i matirao nemoćnog Davida de Geu koji je pogledom ispratio loptu u mrežu.

 

Do kraja meča ostalo je 3:3.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook