dženaza 16. juna na mezarju Grličića brdo

Preminuo bivši ministar za boračka pitanja KS-a Asim Džambasović

Hronika14.06.18, 15:37h

Preminuo bivši ministar za boračka pitanja KS-a Asim Džambasović
Iz Ministarstva za boračka pitanja KS-a saopštili su da su sa iskrenim žaljenjem primili vijest o smrti brigadira Džambasovića

 

Asim Džambasović, brigadir Armije Republike Bosne i Hercegovine i bivši ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, preminuo je sinoć u 69. godini- javlja Oslobodjenje

 

Iz Ministarstva za boračka pitanja KS-a saopštili su da su sa iskrenim žaljenjem primili vijest o smrti brigadira Džambasovića:

 

- Prestalo je kucati plemenito srce poštovanog brigadira Armije RBiH, bosanskog gazije, organizatora otpora, patriote, bivšeg ministra i velikog čovjeka Asima Džambasovića. Bila nam je čast poznavati ga i sarađivati s njim- naveli su.

 

Dženaza brigadiru Džambasoviću obavit će se u subotu, 16. juna 2018. godine, u 17.15 sati na mezarju Grličića brdo, u Sarajevu.

 

Rođen je u Kovanju, u opštini Rogatica, 27. juna 1949. godine. Vojnu i Komandno-štabnu akademiju završio je u Beogradu.

 

Bio je organizator Teritorijalne odbrane na području Konjica, da bi od juna 1992. godine bio u Štabu u Visokom. Do oktobra 1995. bio je načelnik Operativne uprave Generalštaba Armije Bosne i Hercegovine. Autor je brojnih publikacija, radova i recenzija.

 

Funkciju ministra za boračka pitanja KS-a obavljao je od novembra 2012. do aprila 2013. godine.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook