FOTO/ MJEŠTANIMA PRIJETI ZARAZA

Samo u BiH: Mučki ubijeno 150 pasa, leševi ostavljeni na deponiji smeća - fotografije govore SVE!

Hronika12.06.18, 09:40h

Samo u BiH: Mučki ubijeno 150 pasa, leševi ostavljeni na deponiji smeća - fotografije govore SVE!
Zbog ogromnog broja ubijenih pasa i smrada koji se širi okolnim mjesnim zajednicama od Vrnograča, Glinice, Poljane, Bosanske Bojne, Mekanovića i još mnogih drugih ugroženo je zdravlje svih mještana

 

Kantonalna inspekcija uz prisustvo policije izvršila je danas provjeru prijave Adema Ade Pajazetovića da se na deponiji smeća Radića most, u mjestu Vrnograč, općina Velika Kladuša nalazi masovna grobnica mučki ubijenih pasa koji su dovezeni iz azila.

 

Nakon provjera inspekcije utvrđeno je da se na ovom smetljištu nalazi veliki broj ubijenih pasa, blizu 150 njih, koji su ubijeni i ostavljeni, piše portal Kladuškabuna.

 

Zbog ogromnog broja ubijenih pasa i smrada koji se širi okolnim mjesnim zajednicama od Vrnograča, Glinice, Poljane, Bosanske Bojne, Mekanovića i još mnogih drugih ugroženo je zdravlje svih mještana.

 

Na ovom portalu kao odgovorne za ovaj slučaj prozivaju načelnika Općine Fikreta Abdića i Elviru Abdić Jelenović (kao naredbodavce), te Sulejmana Silića i direktora preduzeća Komunalije Amira Đogića (kao izvršioce).

 

Također su pozvali građane da se pobune protiv uništavanja zdravlja stanovništva, te su pozvali nadležne institucije da hitno reaguju i procesuiraju odgovorne.

 

Više fotografija pogledajte OVDJE.

 

 

(Kladuskabuna, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook