Medijski servis bh. dijaspore BHD Infodesk uz SDP-ovog kandidata

Nastavlja se podrška iz dijaspore za Denisa Bećirovića: 'Snažnije nego bilo ko drugi zalaže se za našu integraciju u bh. stvarnost'

Front10.06.18, 15:03h

Nastavlja se podrška iz dijaspore za Denisa Bećirovića: 'Snažnije nego bilo ko drugi zalaže se za našu integraciju u bh. stvarnost'
Kao medijski servis bosanskohercegovačke dijaspore, želimo vas obavijestiti da nas je obradovala kandidatura gospodina Denisa Bećirovića i da ćemo ga u potpunosti i medijski i na svaki drugi način podržavati do izborne pobjede i ulaska u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, stoji u pismu podrške BHD Infodeska

 

Nakon što su masovnu i bezrezervnu podršku prof. dr. Denisu Bećiroviću iskazali bh. građani okupljeni oko udruženja iz Njemačke i Velike Britanije, podršku je uputio i medijski servis bh. dijaspore BHD Infodesk, saopćeno je danas iz SDP-a BiH.


- Ovaj medij godinama radi na promociji bh. dijaspore i njenom snažnijem povezivanju sa domovinom, a prof. dr. Denisa Bećirovića vide kao osobu koja može u potpunosti integrisati bh. dijasporu, te iskoristiti sve njene potencijale u ekonomskom jačanju Bosne i Hercegovine.


Između ostalog, u pismu podrške stoji:


“Kao medijski servis bosanskohercegovačke dijaspore, želimo vas obavijestiti da nas je obradovala kandidatura gospodina Denisa Bećirovića i da ćemo ga u potpunosti i medijski i na svaki drugi način podržavati do izborne pobjede i ulaska u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.


Za bezrezervnu podršku opredijelilo nas je to što se dr. Bećirović u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine dugi niz godina i snažnije nego bilo koji drugi poslanik zalaže za što veću integraciju dijaspore u bosanskohercegovačku stvarnost, za puno iskorištenje njenih poslovnih, naučnih i svih drugih potencijala i njeno snažnije povezivanje sa domovinom, a posebno zbog toga što se nakon mjeseci insistiranja izborio da Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine podrži njegovu inicijativu za donošenje Zakona o dijaspori”, navodi se u pismu, saopćeno je iz SDP-a BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!