Uoči susreta s Kimom Jong-unom

Trump na samitu G7: Sjeverna Koreja postat će odlično mjesto u jako kratkom roku!

Front09.06.18, 20:27h

Trump na samitu G7: Sjeverna Koreja postat će odlično mjesto u jako kratkom roku!
Trump je samit G7 napustio četiri sata ranije nego što je planirano, a tako je izbjegao razgovore o klimatskim promjenama i čistoj energiji

 

Američki predsjednik Donald Trump održao je govor na samitu G7 koji se održava u La Malbaieu u kanadskoj pokrajini Qubeck i s kojeg je otišao ranije.

 

Trump je rekao kako se nada da će njegov susret s Kim Jong-unom biti dobar za mir u svijetu, javlja Fox News.

 

"Mislimo da će Sjeverna Koreja postati odlično mjesto u jako kratkom roku", rekao je Trump i dodao kako vlada Sjeverne Koreje jako dobro surađuje s vladom SAD-a i kako je za sada sve dobro.

 

"Vidjet ćemo što će se dogoditi, znat ćemo uskoro", dodao je.

 

Na kraju konferencije za medije rekao je da je minimum njegovih očekivanja dobar odnos i dijalog, a kada su ga mediji upitali koliko brzo će znati idu li stvari u dobrom smjeru, odgovorio je da će znati jako brzo.

 

"Znat ću u prvoj minuti", rekao je Trump koji je za kraj dodao da će s Kimom razgovarati o svakom mogućem pitanju.

 

Trump je samit G7 napustio četiri sata ranije nego što je planirano, a tako je izbjegao razgovore o klimatskim promjenama i čistoj energiji te će biti izvan države kada kanadski premijer Justin Trudeau i ostali čelnici započnu sa završnim konferencijama za novinare koje će vrlo vjerovatno biti obilježene kritikama američke trgovinske politike.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook