IZ GRAĐANSKOG SAVEZA OPET ALARM

Čovićev plan B znači nasilje: Trebamo li čekati da počnu pozivati na odvođenje 'poturica' u neke nove logore?!

Front09.06.18, 17:42h

Čovićev plan B znači nasilje: Trebamo li čekati da počnu pozivati na odvođenje 'poturica' u neke nove logore?!
Mi u GS-u ovim putem pitamo: šta još treba da se dogodi kako bi ovakve otvorene prijetnje bile sankcionirane? Da li da čekamo da HMS i drugi medijski organi HDZ-a i Dragana Čovića počnu pozivati na odvođenje 'poturica', kako nazivaju bosanske muslimane, u neke nove logore, pa da onda neko protiv toga digne glas?

 

 

Građanski savez (GS) smatra da ništa ne pokazuje tako dobro važnost sprječavanja Dragana Čovića da obnovi mandat u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine od opetovanih prijetnji nasiljem i prizivanjem krvoprolića koje plasiraju medijski organi HDZ-a.


U napadu bjesnila nakon izostanka podrške Sjedinjenih Američkih Država i međunarodne zajednice HDZ-ovim rasističkim prijedlozima izmjena Izbornog zakona, jedan od medijskih organa Dragan Čovića, tzv. Hrvatski medijski servis, otvoreno, u njegovo ime prijeti ne samo raspadom države BiH, što je uobičajeni manir Čovićevih medijskih ekstremista, nego i žrtvama.


HDZ-ovi medijski organi, po jasnim instrukcijama stranačke centrale i Pantovčaka nemaju nikakvu dilemu u vezi s tim hoće li nakon izbora, ukoliko se ne udovolji njihovim rasnim i rasističkim prijedlozima, žrtava biti, nego izražavaju tobožnje nadanje da ih neće biti puno.


Mi u GS-u ovim putem pitamo: šta još treba da se dogodi kako bi ovakve otvorene prijetnje bile sankcionirane? Da li da čekamo da HMS i drugi medijski organi HDZ-a i Dragana Čovića počnu pozivati na odvođenje 'poturica', kako nazivaju bosanske muslimane, u neke nove logore, pa da onda neko protiv toga digne glas? Pola godine do izbora, Čović i njegovi "šagolji" pripremaju ovdašnju javnost za ono što će slijedom plana B, dogoditi nakon izbora.


GS stoga želi potcrtati još jednom da niko ne može ostati neutralan: ili ste protiv plana B ili ste za plan B. Oni koji tvrde da plan B ne postoji su dio plana B. Od jučer znamo da plan B uključuje nasilje i žrtve, a potvrda za to došla je sa najautoritativnijeg mjesta: od Dragan Čovića i njegovih medijskih organa.


Pozivanje na krvoproliće, odnosno prijetnje novim logorima i novim Heliodromima i Ahmićima nisu nikakva retorička vježba: pravosuđe pod kontrolom Dragana Čovića je donoseći sramnu presudu za podmukli zločin u Vranici u Mostaru pokazalo da tamo gdje HDZ ima vlast „poturički“ život ne vrijedi ništa.


Mi u GS-u želimo ovim putem još jednom potcrtati da je sve što stoji između građanske i demokratske većine u BiH i novog udruženog zločinačkog poduhvata sprječavanje izbora Dragana Čovića u Predsjedništvo BiH.


Jedini način za to je izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata i mi stoga još jednom pozivamo građane BiH da se ne rukovode tuđim željama i iluzijama, nego realnošću. I da glasačkim listićima odbrane ono što će u slučaju da Dragan Čović ponovo uđe u Predsjedništvo BiH, očito morati braniti puškama. 

 

Jer, Čovićevi medijski organi se već sada nadaju da neće biti mnogo žrtava. Odnosno da će nas Čović ovaj put u malo manjem broju izvoditi na prisilni rad, navodi se u saopštenju Građanskog saveza.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook