selmirov otac husein o preokretu u turskoj

Mašetović: Tek kada je gospodin Radončić uplatio 7.000 KM, rekli su da pare nisu problem... Nekima nije pravo...

Hronika09.06.18, 11:12h

Mašetović: Tek kada je gospodin Radončić uplatio 7.000 KM, rekli su da pare nisu problem... Nekima nije pravo...
Husein Mašetović, otac uhapšenog Selmira, zahvalio je građanima, medijima i Fahrudinu Radončiću, koji je prvi intervenirao i ponudio pomoć da njegov sin dobije pravnu zaštitu pred turskim pravosuđem

 

Višednevni protesti građana na Trgu Alije Izetbegovića u Gradačcu, u znak podrške studentu Selmiru Mašetoviću, uhapšenom 22. maja u turskom gradu Ušaku, zbog sumnje da je sljedbenik Fetulaha Gulena i njegovog pokreta FETO, polučili su rezultate i do daljnjeg se neće održavati - piše Avaz

 

Husein Mašetović, otac uhapšenog Selmira, zahvalio je građanima, medijima i Fahrudinu Radončiću, koji je prvi intervenirao i ponudio pomoć da njegov sin dobije pravnu zaštitu pred turskim pravosuđem.


 
Mašetović navodi da mu je tek nakon uplate lidera SBB-a rečeno da novac nije problem. On također ističe da su se nakon Radončićeve pomoći institucije države aktivnije uključile i počele raditi na ovom slučaju. 

 

- Rečeno mi je da sam tražim i platim advokata. Gospodin Radončić, čim je čuo za to, uplatio je 7.000 maraka. Nekima nije pravo što sam prihvatio tu pomoć, i to su mi direktno ili putem raznih portala pokušali dati do znanja. Ja ne mogu razumjeti takve ljude. Ovdje se radi o mom sinu, mladom čovjeku koju je tek zakoračio u život. Šta je trebalo, da šutim i čekam hoće li se neko smilovati da mu pomogne? Žalosno je što su se neki našli uvrijeđeni time što nisu pomogli, a mogli su, i to još mogu. Žalosno je i to da tako mogu govoriti u ovom svetom mjesecu ramazana. Za svog sina sam spreman uraditi sve, i još jedanput kažem, hvala svima koji su razumjeli moju bol i patnju koju proživljavam - naglasio je Husein Mašetović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook