foto/ male tajne ženske ljepote

Dajete ogromne novce za tretmane i kremice: Evo kako ćete se odmah podmladiti za deset godina!

ŽENA iN08.06.18, 20:05h

Dajete ogromne novce za tretmane i kremice: Evo kako ćete se odmah podmladiti za deset godina!
Još jedna odlična nijansa je ćilibar, a ona posebno koži lica daje zdrav sjaj

 


Veliki broj žena daje pravo bogatstvo na razne čudesne anti age tretmane, ali Shari Reynold, direktor u kompaniji "Barney Martin", objašnjava da u velikoj mjeri promjena boje kose može da pomogne.

 

Shari kaže da možete da koristite različite tonove plave i braon kako biste utjecali na vizuelni izgled svog lica, te istakli najljepše dijelove i prikrili nedostatke.

 

Jedna boja je posebno dobra za podmlađen izgled, a riječ je o "baby plavim nijansama".

 

plavusa-zena

 

- To je upravo boja koju imaju bebe. Svijetla je, ima veliki odsjaj ali je ton veoma nježan, i savršeno se stapa sa bojom kože - kazala je ona.

 

U slučaju da više volite tamnije tonove, najbolje bi bilo da se odlučite za brazilsku braon boju, kakvu ima poznata brazilska manekenka Izabel Goulart.

 

izabel-goulart

 

- Ova boja posjeduje savršeno balsnirane tople i hladne tonove koji savršeno izgledaju na dnevnoj svjetlosti. Nije previše tamna i daje suptilan sjaj - objašnjava.

 

Još jedna odlična nijansa je ćilibar, a ona posebno koži lica daje zdrav sjaj.

 

Nježna ćilibar nijansa odlično služi kao baza, a posebno je dobra da posvijetli plavu ili braon kosu – da joj da prirodan sjaj. Posebno dobro podmlađuje, odnosno vizuelno ublažava vidljivost bori ili pigmentaciju na koži.

 

Na kraju, Shari kaže da se možete odlučiti i za med nijanse:

 

zena-plavusa

 

- Korištenje med nijansi na plavoj boji kose je dobro poznat trik kolorista kojim se služe kada žele da vizuelno popravi tonus kože. Često ćete vidjeti na ženama u Hollywoodu poigravanje sa ovim trikom.

 

Osim toga, frizeri se često služe i konutiranjem. Ova tehnika pomaže da istaknete najljepše dijelove lica – posebno jagodica, usta, očiju i obrva.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

*******************

Pogledajte bonus video!

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook