nakon smrti anthonya bourdaina

Svijet oplakuje gastro - ikonu: 'Tony je bio simfonija, nedostajat će...' A oglasio se i Trump...

Hronika08.06.18, 17:21h

Svijet oplakuje gastro - ikonu: 'Tony je bio simfonija, nedostajat će...' A oglasio se i Trump...
Svoju sućut su izrazili i drugi poznati chefovi poput Carle Hall, Alex Gurnaschelli i Nigelle Lawson

 

NAKON vijesti o tragičnoj smrti Anthonyja Bourdaina, slavnog gastro-pisca i vrhunskog chefa, reakcije pristižu iz cijelog svijeta.

 

Svoju sućut su izrazili i drugi poznati chefovi poput Carle Hall, Alex Gurnaschelli i Nigelle Lawson.

 

"Skršena sam i rastužena nakon što sam čula vijesti o Bourdainu, voljenom društvu u kulinarskoj zajednici. Nedostajat ćeš nam", napisala je Hall. 

 

Guarnaschelli je ritvitala objavu u kojoj je jedna tviterašica iz New Yorka napisala kako je "provela bezbrojne noći želeći da bude Anthony Bourdain, uvjeravajući se da bi bila sretna ako bi joj posao bio putovati oko svijeta na kulinarskoj avanturi". "Kako tragično. Samo je jedna stvar sigurna u životu, nikad nećete požaliti to što ste bili dobri prema nekome".

 

"Srce mi je slomljeno nakon što sam čula o smrti Tonyja Bourdaina. Nepodnošljivo za njegovu obitelj i djevojku", napisala je Lawson.

 

Smrt legende gastro-svijeta komentirao je i hrvatski poznati chef Andrej Barbieri, podijelivši poveznicu na vijest New York Timesa o njegovoj smrti uz tužne emotikone.

 

Celebrity chef Andrew Zimmern rekao je u objavi na Twitteru da mu je "komad srca zaista slomljen ovog jutra". "Ironija, tužna okrutna ironija je da nikad nije bio sretniji nego u zadnjih godinu dana. Ostatak mog srca boli me zbog 3 čudesne žene koje je ostavio za sobom. Tony je bio simfonija. Volio bih da su svi mogli vidjeti sve od njega. Istinski prijatelj", napisao je Zimmern u dirljivom oproštaju od svog prijatelja.

 

Predsjednik SAD-a Donald Trump reagirao je na smrt Anthonyja Bourdaina u odgovoru na novinarsko pitanje uživo, opisujući je kao "vrlo tužnu" i izrazio sućut obitelji slavnog gastro-putopisca. "Mislim da je to vrlo tužno. U biti želim izraziti njegovoj obitelji svoju iskrenu sućut. Ovo je bilo vrlo šokantno. Kad sam se probudio ovog jutra, Anthony Bourdain je bio mrtav. A uživao sam u njegovom showu. Bio je prilično osebujan lik, reći ću to. Ali samo želim izraziti svoju sućut i, također, Kate Spade".

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook