reforma izbornog zakona

Danas nastavak konsultacija o reformi Izbornog zakona: Kad će rješenje?

Front05.06.18, 07:57h

Danas nastavak konsultacija o reformi Izbornog zakona: Kad će rješenje?
- U ovoj godini, Bosni i Hercegovini pruža se šansa da se približi standardima Evropske unije, a ne da se udaljava od njih – saopćeno je u ponedjeljak iz Delegacije EU u BiH

 

U okviru tekućih napora da pomognu u pružanju tehničke ekspertize za reformu Izbornog zakona, Evropska unija i Sjedinjene Američke Države, zajedno s Venecijanskom komisijom, jutros će nastaviti konsultacije sa relevantnim akterima BiH u oblasti izbornog zakonodavstva. 

 

Iz Delegacije EU u BiH za danas je najavljeno i obraćanje medijima v.d. zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Matthewa Palmera, direktorice pri Evropskoj službi za vanjsko djelovanje (EEAS) EU za Zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku Angeline Eichhorst, ambasadorice SAD-a u BiH Maureen Cormack, te specijalnog predstavnika EU i šefa Delegacije EU u BiH ambasadora Larsa-Gunnara Wigemarka.  

 

- Proces potpomaganja se nastavlja i ostajemo spremni da pružimo pomoć, savjete i ekspertizu, ali odgovornost za pronalazak rješenja je i dalje na političkim strankama. U ovoj godini, Bosni i Hercegovini pruža se šansa da se približi standardima Evropske unije, a ne da se udaljava od njih – saopćeno je u ponedjeljak iz Delegacije EU u BiH.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook