Promjena na klupi Plavih

Admir Adžem više nije trener Željezničara, na njegovo mjesto dolazi Slobodan Krčmarević

Sport04.06.18, 20:42h

Admir Adžem više nije trener Željezničara, na njegovo mjesto dolazi Slobodan Krčmarević
Na Adžemu je da odluči o nastavku svoje karijere, a klub je bivšem šefu stručnog štaba ponudio povratak u omladinski pogon gdje je postizao zavidne rezultate, saopćeno je iz FK Željezničar

 

Admir Adžem više nije trener Fudbalskog kluba Željezničar. 

 

Adžem je na klupi prvog tima proveo proteklu sezonu u kojoj je Željezničar osvojio Kup BiH i drugo mjesto u prvenstvu. 

 

Posebno impresivno izdanje klub je imao u Kupu gdje je bez ijednog poraza došao do prvog trofeja u posljednjih pet godina, a Adžem se tako priključio Milanu Ribaru, Enveru Hadžiabdiću i Amaru Osimu, jedinim trenerima koji su u 97 godina drugoj istoriji kluba osvajali trofeje. 

 

- Zahvaljujem svima na maksimalnoj podršci, počevši od igrača, članova stručnog štaba i svih zaposlenih u klubu kao i rukovodstvu kluba. Ekipi želim puno sreće i što bolje rezultate u idućoj sezoni - kazao je Adžem. 

 

Na Adžemu je da odluči o nastavku svoje karijere, a klub je bivšem šefu stručnog štaba ponudio povratak u omladinski pogon gdje je postizao zavidne rezultate, saopćeno je iz FK Željezničar.

 

Bivši trener Apolona, Anartozisa, mlade reprezentacije Srbije, Slobodan Krčmarević novi je trener FK Željezničar, saopćeno je iz tog kluba.  

 

Rođeni Beograđanin (52), koji je ponikao u Partizanu je tokom igračke karijeri igrao još za Bor, AIK, OFK Beograd, Apolon, Anortozis, PAOK i Panionios. Trenersku karijeru je počeo kao selektor U19 selekcije Srbije i Crne Gore, a kasnije je vodio juniore Partizana i mladu reprezentaciju Srbije. Bio je i trener Apolona, Anortozisa i Doxe na Kipru, selektor U21 Kazahstana, a u posljednje dvije godine trener Rudar Velenja te Pobede iz Prilepa. 

 

- Veliki je izazov za mene doći u Željezničar klub velike tradicije. Uz to ovo je i ogromna odgovornost jer znamo kakva su očekivanja navijača i rukovodstva kluba. Međutim, prije svega želim reći da je pred nama sada puno posla jer moramo maksimalno spremno dočekati prvo kolo Evropske lige. Dobro smo proučili ekipu i igrače od kojih neke poznajem i od ranije. Mogu samo reći da ćemo moji saradnici i ja dati sve od sebe kako bi navijači bili zadovoljni - kazao je Krčmarević. 

 

Zvanično predstavljenje novog trenera bit će obavljeno na Stadionu Grbavica na početku priprema za predstojeću sezonu.

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook