dennis gratz o slučaju selmira mašetovića

Što se Izetbegović ne očituje o hapšenju bosanskog studenta? Neka ga oslobodi i dočeka na sarajevskom aerodromu!

Hronika04.06.18, 14:55h

Što se Izetbegović ne očituje o hapšenju bosanskog studenta? Neka ga oslobodi i dočeka na sarajevskom aerodromu!
- Gospodine Izetbegoviću, apelujte, zovite, urgirajte. Učinite sve što je potrebno i dovedite Selmira kući.“ zaključuje Gratz

 

Federalni zastupnik Dennis Gratz pozvao je člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da napravi iskorak i reaguje po pitanju hapšenja bosanskog studenta Selmira Mašetovića u Turskoj.

 

Njegov komentar prenosimo u cijelosti:


„Šta god se mladom Mašetoviću stavlja na teret, neprihvatljivo je da mu nije omogućen kontakt s roditeljima i našim diplomatskim predstavništvom u Turskoj. Pitanje je da li i na koji način mu je uopće osigurana adekvatna pravna pomoć. Gospodin Izetbegović ima jedinstvenu priliku da pokaže vlastiti uticaj i moć u slučaju ovog bosanskog studenta. Neka ga oslobodi i dočeka na sarajevskom aerodromu. Može li ozbiljnija poruka građanima BiH od toga? Ili se, ipak, njegovi odnosi sa AKP i Erdoganom zasnivaju na logističkoj podršci javnim skupovima“, upozorava Gratz.

 

„Sada, međutim, nije vrijeme za prebacivanja. Sada je važno da budemo jedinstveni i stanemo u zaštitu naše države, štiteći njene građane. Gospodine Izetbegoviću, apelujte, zovite, urgirajte. Učinite sve što je potrebno i dovedite Selmira kući.“ zaključuje Gratz.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook