foto/ iz bosanske sehare - mnogo su se promijenili otada

Zaboravljeni imidž 'čarobnjaka rok sevdaha': Kako su Dino Merlin i supruga Amela izgledali početkom devedesetih?

Nedjeljni magazin04.06.18, 11:40h

Zaboravljeni imidž 'čarobnjaka rok sevdaha': Kako su Dino Merlin i supruga Amela izgledali početkom devedesetih?
Kako je 'disao' Dino po pitanju estrade, uspjeha, vjere, politike, imidža i mnogočemu još saznajte u ovom prilogu iz bosanske sehare

 

(Zahvaljujemo se porodici Cerić na ustupljenom materijalu)

 

Svi znaju do kakvih je estradnih visina danas dogurao bh. pjevač Dino Merlin, ali znate li kako je počinjao, tamo davnih devedesetih, dok je još 'vježbuckao' sa grupom 'Merlin' po Skenderiji? 

 

A možda i zanimljivije od toga, znate li kako je izgledao na samom početku karijere taj 'Čarobnjak rok sevdaha' kako su ga i tada nazivali?

 

U počecima svog uspona nije bio sam, u stopu ga je pratila njegova supruga Amela s kojom je dobio dvoje djece, no i ona je gajila imidž mlade sarajevske rokerke, puno drugačiji od onog koji ima danas. 

 

dino-merlin-amela-devedesetih

 

Novinar Hamed Ibišević u godišnjaku popularnog časopisa 'Svijet' iz decembra 1990., nedjeljne revije za naše u zemlji i svijetu, kako je bio popularni naziv novine koju je svaki ex- Jugosloven imao u svojoj kući, donosi priču o počecima jednog sarajevskog čaršijskog mangupa koji je postao jedan od najuspješnijih bh. estradnih izvođača. 

 

Kako je 'disao' Dino po pitanju estrade, uspjeha, vjere, politike, imidža i mnogočemu još saznajte u ovom prilogu iz "bosanske sehare". 

 

dino-merlin-sehara-3

dino-merlin-bosnaska-sehara-4

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

***********************

Pogledajte bonus video!

 

 

 


 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook