VIDEO/ BUKTINJA NA ULAZU U GLAVNI GRAD SRBIJE

Drama na autoputu za Beograd: 'Vatra je odjednom planula, nastala je panika, sve je izgorjelo... Spasavali smo žive glave'

Hronika03.06.18, 13:50h

Drama na autoputu za Beograd: 'Vatra je odjednom planula, nastala je panika, sve je izgorjelo... Spasavali smo žive glave'
- Autobus je izgorio bukvalno u trenu. Vidjeli smo putnike kako su preplašeni stajali sa strane autoputa i gledali vatru. Sve im je izgorelo što se nalazilo unutra, ali nismo vidjeli da je bilo povrijeđenih - ispričao je jedan od očevidaca

 

Autobus osiječkih registarskih tablica izgorio je danas prijepodne na autoputu u blizini isključenja za aerodrom "Nikola Tesla", u smijeru od Šida ka Beogradu.


Vatrogasci su za Blic potvrdili da je do požara došlo i da su njihove tri ekipe i dalje na terenu.


- Autobus je izgorio bukvalno u trenu. Vidjeli smo putnike kako su preplašeni stajali sa strane autoputa i gledali vatru. Sve im je izgorelo što se nalazilo unutra, ali nismo vidjeli da je bilo povrijeđenih - ispričao je jedan od očevidaca.


I iz Hitne pomoći je rečeno da nisu dobili poziv, te se pretpostavlja da povrijeđenih u ovoj nesreći, ipak, nije bilo.


Putnici tvrde da se sve dogodilo odjednom.


- Autobus se zapalio iz čista mira, odjednom, pa je nastala panika. Vozač je zaustavio vozilo, a svi smo pohitali napolje, spasavali smo žive glave - rekla je za "Blic" jedna od putnica, Marica iz Slavonije.

 


Autobus nije saobraćao na redovnoj liniji, već je bio prepun uglavnom starijih ljudi koji su išli na Susrete Slavonaca u Zemunu. Prva stanica je trebalo da im bude katolička crkva u Zemunu.


- Došli smo na jednodnevni izlet, nismo imali nikakve stvari u prtljažniku autobusa - objasnili su nam putnici.


Prema riječima policajaca na licu mjesta, riječ je o autobusu firme BN turs, a prvi nalazi govore da je došlo do samozapaljenja, odnosno da je curjelo gorivo koje se iz nekog razloga zatim i zapalilo.


Po preplašene i istraumirane putnike je posle nekoliko časova došao drugi autobus koji ih je bezbjedno prevezao ka Beogradu.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook