ništa od plasmana u osminu finala roland garrosa

Džumhur propustio meč loptu: Zverev slavio nakon velike borbe

Sport01.06.18, 15:24h

Džumhur propustio meč loptu: Zverev slavio nakon velike borbe
Džumhur nije posustao ni u četvrtom setu, najuzbudljivijem u cijelom meču

 

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije se uspio plasirati među 16 najboljih igrača na drugom Grand Slam turniru sezone - Otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu. 

 

U meču 3. kola Džumhura je nakon velike borbe u pet setova i tri sata i 54 minuta igre zaustavio drugi nosilac i treći igrač svijeta Nijemac Alexander Zverev sa 6:2, 3:6, 4:6, 7:6 (3), 7:5. 

 

Najbolji bh. tensier propustio je veliku priliku da izbori nastup u osmini finala. U četvrtom setu servirao za pobjedu, ali se njemački teniser uspio vratiti i u "taj-brejku" izboriti pet set. 

 

U odlučujućem setu Džumhur je drugi put propustio priliku da pobijedi, nakon što je nije iskoristio meč loptu na servis Zvereve u devetom gemu. Nijemac se drugi put vratio i meč  izjednačio na 5:5, da bi u narednom gemu napravio brejk, a zatim nakon drame u posljednjem gemu odservirao za pobjedu. 

 

To je bio drugi meč 26-godišnjeg Džumhura i pet godina mlađeg Zvereva u kojem je rezultat u pobjedama sada izjednačen 1:1.  U prvom meču bh. teniser je krajem septembra prošle godine slavio u kineskom Shenzhenu sa 6:4, 7:5.  

 

Džumhuru je ovo bio drugi put da igra u trećem kolu French Opena, a ukupno peti put na Grand slam turnirima, što je do sada ostao njegov najveći domet.   

 

Zverev će u četvrtom kolu (osmina finala) igrati protiv boljeg iz meča Lucas Pouille (Fra) - Karen Kačanov (Rus). 

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook