Koalicione drame se nastavljaju

Šok u Stranci za BiH: Murvet Bajraktarević je samovoljno i bez naše saglasnosti potpisao sporazum s SDP-om!

Front31.05.18, 15:25h

Šok u Stranci za BiH: Murvet Bajraktarević je samovoljno i bez naše saglasnosti potpisao sporazum s SDP-om!
Murvet Bajraktarević samovoljno i bez saglasnosti Predsjedništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu i Glavnog odbora S BiH potpisao Sporazum o zajedničkom nastupu na izborima sa SDP-om u okviru Proevropskog bloka, za regiju Doboj

 

Iz Press službe Stranke za BiH obavijestili su danas javnost da Murveta Bajraktarevića suspenduju iz članstva i organa ove stranke.

 

- Podsjećamo da je gdin. Murvet Bajraktarević samovoljno i bez saglasnosti Predsjedništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu i Glavnog odbora S BiH potpisao Sporazum o zajedničkom nastupu na izborima sa SDP-om u okviru Proevropskog bloka, za regiju Doboj.


U Statutu Stranke za Bosnu i Hercegovinu, u članu 109.  stoji da odluku o udruživanju ili učlanjivanju u saveze ili druge oblike udruživanja političkih stranaka donosi Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu, na prijedlog Predsjedništva S BiH.


Kako se gdin. Murvet Bajraktarević oglušio o Statut Stranke za Bosnu i Hercegovinu, on je suspendovan iz članstva i organa Stranke za Bosnu i Hercegovinu - saopćeno je iz Press centra Stranke za BiH.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook