kandidatura za bošnjačkog člana predsjedništva bih

Novi glas iz Krajine za kandidata SDP-a: Još jedna stranka potpisala sporazum o podršci Denisu Bećiroviću

Front31.05.18, 12:01h

Novi glas iz Krajine za kandidata SDP-a: Još jedna stranka potpisala sporazum o podršci Denisu Bećiroviću
Nikšić je izrazio uvjerenje kako će bh. građani nakon 7. oktobra dobiti člana Predsjedništva BiH - Bećirovića, koji će svojim intelektualnim kapacitetima raditi i dokazati da je borac za interese BiH

 

Stranka A- SDA podržat će kandidaturu Denisa Bećirovića za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Općim izborima u oktobru. 

 

Sporazum o podršci kandidata SDP-a Denisa Bećirovića potpisali su danas predsjednici SDP-a BiH i A-SDA Nermin Nikšić i Nermin Ogrešević

 

- Mišljenja smo da je Bećirović dobar i kompetentan kandidat koji se kroz parlamentarni rad na iskren način bori za BiH. Ohrabreni smo da imamo jednog takvog kandidata za kojeg smo ubijeđeni da će uz našu podršku u predizbornoj kampanji pobijediti na Općim izborima - izjavio je Ogrešević. 

 

Nikšić je izrazio uvjerenje kako će bh. građani nakon 7. oktobra dobiti člana Predsjedništva BiH - Bećirovića, koji će svojim intelektualnim kapacitetima raditi i dokazati da je borac za interese BiH. 

 

- Današnjim činom dokazali smo da neće biti kandidat za člana Predsjedništvo BiH samo u ime SDP-a BiH, nego i širokog fronta političkih partija, nevladinih organizacija i akademske zajednice - rekao je Nikšić.   

 

Bećirović je poručio da već danas počinje da realizuje dato obećanje -  da okuplja i povezuje ljude u BiH.  

 

- Okupili smo se zbog ideje evropske BiH i njenog jačanja i razvijanja. Naši zajednički prioriteti su, nevezano što su u pitanju dva različita politička subjekta, da BiH postane članica EU i NATO saveza, kao i da popravljamo imidž države -  naglasio je Bećirović. 

 

Ovom prilikom lideri SDP-a i A -SDA osvrnuli su se na pokušaj atentata na predsjedavajućeg Općinskog vijeća Cazina i jednog od osnivača A-SDA Rifeta Hozanovića, koji se desio jutros. 

 

Uputili su apel nadležnima da što prije odgovorna osoba za taj akt bude privedena pred lice pravde. 

 

- Loše je da se ovakve stvari dešavaju jer je ovo država koja mora biti uređena i napredna na putu ka EU. Ovo karakterišemo kao teroristički čin i pokušaj ubistva - poručio je Ogrešević.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook