Najbrži cirkus u glavnom gradu BiH

Vijećnici podržali inicijativu gradonačelnika Skake: Formula E stiže u Sarajevo

Sport30.05.18, 18:25h

Vijećnici podržali inicijativu gradonačelnika Skake: Formula E stiže u Sarajevo
Gradsko vijeće je zadužilo gradonačelnika da za jednu od narednih sjednica Gradskog vijeća predloži akt kojim će Gradsko vijeće odlučiti o pristupanju projektu održavanja Formule E u Sarajevu i opredijeliti se za izdvajanje budžetskih sredstava, potrebnih za izradu studije izvodljivosti

 

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je na sjednici podržalo inicijativu gradonačelnika o mogućnosti realizacije projekta održavanja Formule E u Sarajevu. 

 

Vijećnici su primili k znanju informaciju o mogućnosti realizacije projekta održavanja Formule E u glavnom gradu BiH, a pružili su podršku svim potrebnim aktivnostima kako bi Sarajevo i zvanično dobilo kandidaturu. 

 

Gradsko vijeće je zadužilo gradonačelnika da za jednu od narednih sjednica Gradskog vijeća predloži akt kojim će Gradsko vijeće odlučiti o pristupanju projektu održavanja Formule E u Sarajevu  i opredijeliti se za izdvajanje budžetskih sredstava, potrebnih za izradu studije izvodljivosti. 

 

Na sjednici je također usvojena Odluka o izmjenama i dopuni Kalendara obilježavanja datuma i događaja značajnih za Grad Sarajevo, a u Kalendar je uvršten i 21. juni, kao Dan odbrane sarajevskog naselja Dobrinja, te usvojen i prijedlog da se u Kalendar navede da se 5. april obilježava kao dan kada je izvršen prvi napad na Sarajevo, na policijsku školu Vraca. 

 

Na sjednici su usvojene izmjene i dopune Etičkog kodeksa izabranih zvaničnika Grada Sarajeva kojima su se, između ostalog, osigurali mehanizmi zaštite protiv spolne diskriminacije i seksualnog uznemiravanja, a sve u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti spolova u BiH. 

 

Gradski vijećnici su, po hitnom postupku, usvojili Odluku o izmjeni naziva budžetske pozicije u Budžetu Grada Sarajeva za 2018. godinu, zbog hitnog finansijskog djelovanja u pripremi terena stadiona Grbavica za nastup A reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

 

Podržana je inicijativa predsjedavajućeg Gradskog vijeća Igora Gavrića, vezana za unapređenje liječenja i poboljšanje kvaliteta života djece i omladine oboljele od dijabetesa u Kantonu Sarajevo i njihovih obitelji, saopćeno je iz Press službe Gradskog vijeća.

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook