NAKON OLUJNE KIŠE U SARAJEVU

Iz BBI Centra demantuju zvanične informacije: Kod nas nije bilo poplave, niti su vatrogasci morali intervenisati!

Hronika30.05.18, 11:15h

Iz BBI Centra demantuju zvanične informacije: Kod nas nije bilo poplave, niti su vatrogasci morali intervenisati!
U BBI Centru nije bilo poplava izazvanim pljuskovima koji su bili 28. maja u poslijepodnevnim satima u Sarajevu, niti su pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade intervenisali u BBI Centru po tom ili bilo kojem drugom osnovu, kratko se pojašnjava u demantiju

 

 

Nakon jučerašnje informacije da su obilne padavine, koje su u ponedjeljak pogodile glavni grad Bosne i Hercegovine u poslijepodnevnim satima, na području općine Centar uzrokovale velike probleme u zgradama institucija i privatnim stambenim objektima, između ostalog i u BBI centru, iz ovog poslovno-tržnog centra stigao je demanti.


- Naime, u BBI Centru nije bilo poplava izazvanim pljuskovima koji su bili 28. maja u poslijepodnevnim satima u Sarajevu, niti su pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade intervenisali u BBI Centru po tom ili bilo kojem drugom osnovu, kratko se pojašnjava u demantiju.


Podsjećamo, prema zvaničnim agencijskim vijestima, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice jučer su na području općine Centar intervenisali u objektima Historijskog arhiva Sarajevo, Vanjskotrgovinskoj komori, Ministarstvu unutrašnjih poslova KS u Ulici La Benevolencija, BBI centru, kinu Cinema City te Zubotehničkoj školi, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.  


Civilna zaštita Općine Centar efikasno reagirala na otklanjanju problema uzrokovanih obilnim kišnim padavinama.   

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook