'Pad helikoptera' kod Bratunca

Ispovijest čovjeka koji je lažnom uzbunom digao na noge BiH: Vidjeli smo crvenu svjetlost i čuli eksploziju...

Hronika29.05.18, 15:12h

Ispovijest čovjeka koji je lažnom uzbunom digao na noge BiH: Vidjeli smo crvenu svjetlost i čuli eksploziju...
Juče se prava drama odvijala u Konjević Polju, kada je policiji oko 12.30 prijavljeno da je pao helikopter u ovom selu. Na lice mjesta izašlo je mnogo policajaca, vatragaca, radnika Hitne pomoći i mještana koji su tragali za srušenom letjelicom

 

Hašim Softić iz Konjević Polja, koji je juče nakon jednog poziva policiji digao na noge cijelu BiH, kaže da mu je drago što se ispostavilo da u ovom mjestu kod Bratunca, ipak, nije pao helikopter i što se sve pretvorilo u lažnu uzbunu.

 

Softić je u razgovoru za Srpskainfo ispričao šta se sve dešavalo, kada se njemu i sestriću učinilo da su vidjeli helikopter koji pada u šumu nedaleko od njihovog imanja.

 

- Sestrić i ja smo bili na livadi i pravili kućicu za pse. Tada je on povikao da je vidio neku crvenu svjetlost, koja kao da se zakačila na dalekovod i da misli da je to helikopter - priča Hašim.

 

Kaže da se zatim okrenuo i da on nije ništa vidio, ali da se tada začula jedna manja eksplozija, a poslije minut ili dva i druga.

 

- Sestrić je rekao da je vjerovatno pao helikopter, a zatim se čulo i neko šištanje. On nije imao telefon kod sebe, pa sam ja pozvao policiju i rekao da mislim da je pao helikopter u šumu - pojašnjava Softić.

 

Prema njegovim riječima, na mjestu gdje mu je sestrić pokazao da je vidio pad helikoptera, primjetio je dim koji se dizao iznad šume.

 

- Sve je ličilo na to da je pao helikopter u šumu, jer smo i dalje čuli neko šištanje. Brzo su došli i policajci, vatrogasci i brojni mještani su krenuli prema tom mjestu. To je veoma nepristupačan prostor, pa su morali pješke sve obilaziti - ističe Softić.

 

Dodaje i da je kasnije čuo da su radnici Elektrodistribucije pronašli zapaljena stabla i da je bilo riječi o kvaru na elektro-mreži.

 

- Mogu vam reći da mi je drago što nije pao helikopter i što niko nije poginuo - poručio je Softić.

 

On je dodao i da su mu poslije toga dolazili i policajci kući i da je svima isto ispričao.

 

Podsjetimo, juče se prava drama odvijala u Konjević Polju, kada je policiji oko 12.30 prijavljeno da je pao helikopter u ovom selu. Na lice mjesta izašlo je mnogo policajaca, vatragaca, radnika Hitne pomoći i mještana koji su tragali za srušenom letjelicom.

 

Redom su sve institucije koje posjeduju helikopter demantovale da je riječ o njihovoj letjelici, a na terenu su bili i drugi helikopteri koji su nadlijetali mjesto mogućeg pada u potrazi za tragovima letjelice.

 

Oko 16 časova utvrđeno je da je došlo do kvara i pražnjena dalekovoda i da helikopter ipak nije pao.

 

(Srpskainfo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook