VIDEO/ Na poluvremenu susreta BiH - Crna Gora

Ibišević, Misimović i Spahić u emotivnom oproštaju od dresa Zmajeva: 'Neka se sad mlađi nerviraju...'

Sport28.05.18, 19:58h

Ibišević, Misimović i Spahić u emotivnom oproštaju od dresa Zmajeva: 'Neka se sad mlađi nerviraju...'
Spahić je u dresu Ljiljana odigrao 93 utakmice, dok je Misimović upisao 83 nastupa, a Ibišević 82

 

Na poluvremenu susreta Bosne i Hercegovine i Crne Gore u studio FACE TV na Bilinom polju, našli su se Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević.

 

Naime, ova tri igrača su se danas zvanično oprostila od dresa reprezentacije BiH. Spahić je u dresu Ljiljana odigrao 93 utakmice, dok je Misimović upisao 83 nastupa, a Ibišević 82.

 

Spahić je nakon oproštajne utakmice rekao: ”To je za nas veoma emotivno, opraštamo se od dresa, navijača, ali došao je taj trenutak, neka se sada mlađi nerviraju. Želim se odmoriti od aktivnog igranja nogometa i na miru razmisliti šta je najbolje za mene i moju porodicu. Ova sad smjena generacija je strmija, mi smo u onoj generaciji još dijelili svlačionicu sa starijim, koji su nas uveli u reprezentaciju BiH, sada se u dvije godine devet igrača oprostili, tako da je momcima teže, mi želimo neke stvari koje nisu realne za napraviti, nadam se da će biti lakše selektoru da ukomponuje ekipu, a od nas imaju podršku.”

 

Ibišević se osvrnuo na izlazak i rekao da mu je želja bila što ranije da izađe kako ga ne bi savladale emocije: ”Spremali smo se za ovo, emocije su proradile, ali to je normalno, jer smo mnogo lijepih trenutaka proveli skupa, ja sam želio što ranije izaći da ne bih postao još emotivnije. Ja se još nedam, igrat ću sve dok budem mogao, imam još godinu u Berlinu, kad istekne taj ugovor onda ću znati šta da radim. Dosta od mene Kaunas i Brazil, ja sam tu, da posavjetujem ove momke, mislim da ovi igrači sada mogu mnogo toga dobrog napraviti. ”

 

Misimović se osvrnuo na rad u Savezu, te je pohvalio rad Prosinečkog: ”Fenomenalan osjećaj je oprostiti, ja sam već duži period odstutan, nadam se da ćemo dobiti ovu utakmicu i da će biti na kraju sve kako treba. Ja sam u Savezu, gdje ću i dalje vršiti funkcije na kojima sam i sada, pa ćemo kasnije vidjeti šta će biti. Mi smo odradili naše, ovi momci imaju kvalitet i mlada reprezentacija je na odličnom putu da se plasira na veliko takmičenje, imamo super trenera koji voli mlade igrače, mislim da će se napraviti prava reprezentacija, ali treba imati i sreće da se to ostvari.”

 

 

(Scsport.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook