VIDEO/ Milionska rekonstrukcija pod vodom

Pogledajte kako 'pliva' Fejićeva ulica u Mostaru nakon nevremena

Hronika26.05.18, 09:00h

Pogledajte kako 'pliva' Fejićeva ulica u Mostaru nakon nevremena
Ranije je objavljivano da se u ulici Braće Fejića nalaze neke od institucija Grada Mostara, Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH te neki od objekata po kojima je Mostar prepoznatljiv, kao što je Karađozbegova džamija

 

Fejićeva ulica u Mostaru, nakon jake kiše koje je poharalo grad na Neretvi, izgleda kao rijeka. Iako su u ulicu uloženi milioni i postavljeni su novi odvodi, ulica je prepuna vode.

 

Na Facebook stranici Centra za informaciju i dokumentaciju Mostar objavljeni su vide i fotografije Fejićeve ulice nakon pljuska, gdje su građani izrazili ogorčenost, prenosi Bljesak.

 

''Godine kopanja, milioni maraka za nove cijevi. I imamo ovo! Fejićeva ulica u Mostaru. Ona ista ulica koja je 'potpuno rekonstruisana' prije nekoliko mjeseci i u kojoj su 'stavljene nove cijevi i odvodi'. Nakon jednog jačeg pljuska'', stoji između ostalog na društvenim mreža.

 

Ranije je objavljivano da se u ulici Braće Fejića nalaze neke od institucija Grada Mostara, Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH te neki od objekata po kojima je Mostar prepoznatljiv, kao što je Karađozbegova džamija.

 

Vrijednost ugovorenih radova je sljedeća: rekonstrukcija partera i uličnoga mobilijara u Ulici braće Fejić 2,209.323,73 KM (s PDV-om), te rekonstrukcija podzemne infrastrukture u Ulici braće Fejić – etapa 3 – 978.163,98 KM (s PDV-om).

 

 

(Bljesak, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook