Rezultati obdukcije

Detalji nakon pronalaska tijela Amara Ramića: Počinio samoubistvo pištoljem

Hronika25.05.18, 19:57h

Detalji nakon pronalaska tijela Amara Ramića: Počinio samoubistvo pištoljem
Beživotno tijelo pronađeno je u poodmakloj fazi raspadanja što je dodatno otežalo utvrđivanje spola, a potom i identiteta osobe. Tijelo je također dosta oštećeno što je inspektorima otežalo utvrđivanje identiteta, jer su prikupljali dijelove

 

Izvršena je obdukcija beživotnog tijela koje je pronađeno na lokalitetu Vršana kod Tuzle, a kako je dosad utvrđeno, riječ je o 21-godišnjem Amaru Ramiću, koji je nestao 2. maja ove godine.

 

Ovu informaciju potvrdio je i njegov otac Mehmed Ramić koji je istakao da su članovi porodice prepoznali Amarovu odjeću. Kako saznaje Tuzlanski.ba u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, preliminarni rezultati nalaza obdukcije pokazuju da je uzrok smrti prostrelna rana glave, a tragovi pronađeni na mjestu događaja ukazuju da se najvjerovatnije radi o samoubistvu iz vatrenog oružja, odnosno pištolja.

 

Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona prijavu o pronalasku beživotnog tijela na lokalitetu Vršana Policijskoj upravi Tuzla uputili su građani, a nakon izlaska ekipe na teren utvrđena je istinitost informacije. S obzirom da je tijelo pronađeno na nepristupačnom terenu, uviđaju se pristupilo tek jutros, a obavili su ga pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i kantonalni tužilac koji je naredio obdukciju.

 

Beživotno tijelo pronađeno je u poodmakloj fazi raspadanja što je dodatno otežalo utvrđivanje spola, a potom i identiteta osobe. Tijelo je također dosta oštećeno što je inspektorima otežalo utvrđivanje identiteta, jer su prikupljali dijelove.

 

Podsjećamo Amar Ramić posljednji put je viđen 2. maja ove godine. Njegov izlazak iz stambene zgrade u kojoj je živio skupa sa svojim roditeljima u naselju Brčanska Malta u Tuzli zabilježile su nadzorne kamere.

 

U njegovu potragu bili su uključeni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Federalne uprave civilene zaštite, te članovi porodice i brojni prijatelji. Zbog čega se ovaj student Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli odlučio na čin samoubistva te kada ga je izvršio, za sada nije poznato.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook