Uhapšeni prekjučer

Amra Radeljaš ipak u pritvoru: Preko ljekara pokušala dobiti nalaze na osnovu kojih bi izbavila oca Eseda iz zatvora?

Hronika24.05.18, 10:22h

Amra Radeljaš ipak u pritvoru: Preko ljekara pokušala dobiti nalaze na osnovu kojih bi izbavila oca Eseda iz zatvora?
Na teret im se stavlja da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, davanje dara i drugih oblika koristi i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, saopćeno je ranije iz SIPA-e

 

Sarajevsko Kantonalno tužilaštvo zatražilo je od Općinskog suda u Sarajevu da odredi pritvor Amri Radeljaš, kćerki Eseda Radeljaša, koju su pripadnici SIPA-e zajedno sa njenim bratom Admirom, te zamjenikom direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Dragišom Đokovićem i šeficom Odjeljenja urgentne medicine te zdravstvene ustanove dr. Eldinom Bešlagić, uhapsili zbog udruživanja radi činjenja krivičnog djela.

 

- Pritvor za osumnjičenu zatražen je zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogla ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike, te prikrivati dokaze, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela - potvrdila je za Faktor Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Ostalo troje osumnjičenih, nakon saslušanja u SIPA-i, pušteni su da se brane sa slobode.

 

Svi su uhapšeni prekjučer po nalogu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

 

Na teret im se stavlja da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, davanje dara i drugih oblika koristi i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, saopćeno je ranije iz SIPA-e.

 

Prema nezvaničnim informacijama, Radeljaševa djeca pokušala su preko ljekara dobiti nalaze na osnovu kojih bi mogli izbaviti oca iz pritvora.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook