MNOGO DOGAĐAJA U SUBOTU, 19. MAJA

Umjetnička galerija BiH: Besplatan ulaz na sve izložbe povodom Međunarodnog dana i Evropske noći muzeja

Kultura18.05.18, 14:15h

Umjetnička galerija BiH: Besplatan ulaz na sve izložbe povodom Međunarodnog dana i Evropske noći muzeja
Posjetioci će u sklopu stalne postavke "Oprostorena intima", imati priliku da prisustvuju perfomansu "Intima i prostor" grupe Performa Collective, koja će kroz ne-predstavljački fizički dijalog otkrivati i istraživati intimni prostor i prevoditi različita stanja i emocije koje nastaju u stvarnom vremenu

 

Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine će povodom Međunarodnog dana i Evropske noći muzeja omogućiti besplatan ulaz posjetiteljima na sve izložbe u subotu, 19. maja od 10.00 do 24.00 sata.

 

Osim stalne postavke "Oprostorena intima: Enterijer i eksterijer iz kolekcije Umjetničke galerije BiH", posjetitelji mogu pogledati izložbu "Izgubljena divljina: Grafike Jenny Schmid".

 

Posjetioci će u sklopu stalne postavke "Oprostorena intima", imati priliku da prisustvuju perfomansu "Intima i prostor" grupe Performa Collective, koja će kroz ne-predstavljački fizički dijalog otkrivati i istraživati intimni prostor i prevoditi različita stanja i emocije koje nastaju u stvarnom vremenu.

 

Grupu Performa Collective čine Saša Krmpotić, Lidija Lejla Kordić, Victoria Krajina, Sabiha Kapetanović, Alen Kerić, Elma Selman i Thomas Steyaert.

 

Najmlađa publika će i ove godine imati poseban program. Prijavljeni učesnici će imati priliku da, tokom edukativno-zabavne radionice, na zanimljiv i kreativan način nauče više o grafici i da razgovaraju o zaštiti okoliša, društvenim mrežama i popularnoj kulturi.

 

Radionica će se održati u sklopu izložbe "Izgubljena divljina". Zbog velikog interesa, prijave za radionicu su od jučer zatvorene, saopćeno je iz Umjetničke galerije BiH.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook