večeras u kamernom teatru 55

Želiš se baviti filmom i pozorištem? Dođi na rediteljsko veče i proširi horizonte

Kultura18.05.18, 08:25h

Želiš se baviti filmom i pozorištem? Dođi na rediteljsko veče i proširi horizonte
Jedan od ključnih ciljeva projekta je povezati raznovrsne javne, kulturne i obrazovne institucije na polju kulture te postići usistemljavanje ovakvog tipa saradnje

 

Rediteljsko veče ima za cilj obogaćivanje obrazovnog procesa i promociju kulture i pozitivnih vrijednosti vezanih za kulturu- navode iz Udruženja reditelja i rediteljica u BiH.

 

Kroz ovaj projekat želimo upoznati učenike srednjih škola sa filmom i pozorištem kao medijem, sa dostignućima domaćih filmskih i pozorišnih rediteljica i reditelja, povezati film i pozorište sa obrađivanim školskim sadržajima, upoznati ih sa režijom kao profesijom i doprinijeti stvaranju navike odlaska u pozorište i kino.

 

Jedan od ključnih ciljeva projekta je povezati raznovrsne javne, kulturne i obrazovne institucije na polju kulture te postići usistemljavanje ovakvog tipa saradnje.

 

Rediteljsko veče će se održati 18.05.2018. godine u Kamernom teatru 55 sa početkom u 20.00. časova, prikazat će se predstava “Knjiga mojih života” rediteljice Sabrine Begović-Čorić sa kojom će publika poslije projekcije razgovarati.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook