Imala je povrede kod oka i krvi podliv

Kako se Rajko Dujmić iz Novih fosila oslobodio optužbi da je pretukao ženu i zašto će sav trošak suđenja platiti - hrvatski građani...

Showbizz16.05.18, 20:27h

Kako se Rajko Dujmić iz Novih fosila oslobodio optužbi da je pretukao ženu i zašto će sav trošak suđenja platiti - hrvatski građani...
Obzirom da su “sukobljeni” supružnici uskratili svoje viđenje sukoba, saslušane su bile druge osobe

 

Rajko Dujmić (63), legendarni muzičar i “tata” grupe 'Novi fosili' oslobođen je krivnje da je u septembru 2015. u svome stanu u zagrebačkom Maksimiru pretukao suprugu Snježanu Šimek Dujmić. Oslobađajuću presudu je donio Općinski kazneni sud u Zagrebu jer je Dujmić odbacio krivicu i branio se šutnjom, a njegova partnerica Snježana je, pak, odlučila koristiti blagodat nesvjedočenja. Stoga je krivični progon protiv Dujmića doživio debakl, a u konačnici troškovi cjelokupnog kaznenog postupka padaju tako na teret poreznih obveznika, piše Jutarnji.hr.

 

Podsjetimo, optužnica je Dujmića teretila da je 7. septembra 2015. s ciljem da ozlijedi bračnu družicu, rukom udario u predjelu glave te ju potom snažno rukama uhvatio za lijevu podlakticu. Snježana je zadobila ozljede iznad lijevog oka i krvni podljev na nadlaktici. U nastaloj gunguli i sam muzičar je zadobio ozljedu - ugriz na šaci.

 

Obzirom na odbranu šutnjom i korištenje blagodati te da nije bilo očevidaca unutar četiri zida Dujmićevih, sud nije bio u mogućnosti utvrditi stvarni tok događaja. Sama činjenica da su kod Snježane “konstatirane tjelesne ozljede nije bila dostatna da se iz navedenog izvuče zaključak da je Dujmić postupao s namjerom da ju ozlijedi”. Jer razmatrajući sve, ozljede je Snježana mogla zadobiti i nehotice dok se Rajko pokušavao odbraniti od njenog napada, ugriza. U zraku je ostala “visiti” i dvojba je li hematom, pak, na podlaktici nastao tokom obračuna ili je posljedica vađenja krvi tri dana ranije.

 

Obzirom da su “sukobljeni” supružnici uskratili svoje viđenje sukoba, saslušane su bile druge osobe.

 

Marko B., susjed Dujmićevih, kazao je da je “kritičnog dana u poslijepodnevnim satima iz stana obitelji Dujmić čuo buku i svađu, te ženski povik 'Zovite policiju' pa je zato zatražio intervenciju djelatnika policije. Toga dana, međutim, Marko B. bračni par nije vidio, a na raspravi se, pak, nije mogao očitovati da li je ženski glas koji je vikao pripadao gospođi Dujmić ili nekoj drugoj susjedi.

 

Dvojica policajaca koja su se odazvala na tu intervenciju o samom događaju nemaju neposrednih saznanja, no opisali su stanje koje su zatekli po dolasku u stan, odnosno da je isti bio razbacan i da je Snježana odbila da se pozove hitna pomoć.

 

Jedan se policajac nije mogao sjetiti je li na tijelu oštećene vidio crvenilo ili modrice, no djelovala mu je uznemireno i plakala je. Njegov kolega se, međutim, prisjetio da je na Snježaninom vratu uočio crvenilo no ne i druge ozljede.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook