Oprezno na Jadranu

Na bankomatu otkriven 'skimmer': Pogledajte kako izgleda uređaj koji 'krade' podatke s bankovnih kartica

Hronika16.05.18, 19:53h

Na bankomatu otkriven 'skimmer': Pogledajte kako izgleda uređaj koji 'krade' podatke s bankovnih kartica
Za sada nije utvrđeno da je postavljenjem „skimmera“ došlo do materijalne štete, a policija je uređaj izuzela i provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja osoba ili osobe koje su ga postavile

 

U kasnim popodnevnim satima jučer, 15. maja, nakon dojave građanina, policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su na bankomatu u zoni stare gradske jezgre pronašli tzv. „skimmer“, odnosno uređaj za očitavanje bankovnih kartica, javlja dubrovacki.hr.


Radi se o elektronskom sklopu s video kamerom i baterijom čija je svrha očitavanje zaštićenih podataka bankovnih kartica.


Za sada nije utvrđeno da je postavljenjem „skimmera“ došlo do materijalne štete, a policija je uređaj izuzela i provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja osoba ili osobe koje su ga postavile.

 

skimmer

 

'Kako bi izbjegli mogućnost zloupotrebe bankovnih kartica i krađe identiteta, ovim putem želimo dati upozorenje našim sugrađanima da prilikom korištenja bankomata apsolutno poštuju sigurnosne upute otisnute na bankomatima.


Ukoliko uočite bilo kakvne neuobičajene detalje, molimo da o tome bez odgode obavijestite banku ili policiju na broj 192', poručuju građanima iz hrvatske policije.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook